Spectacol de freestyle pe pârtiile din Păltiniș de 1 Decembrie. Sejurul, la preț de destinație exotică VIDEO

0
Publicat:

La fel ca Domeniile Schiabile Transalpina și Șureanu, cele mai apropiate ca distanță, și pârtiile din Păltiniș - Sibiu dau startul la distracție pentru un nou sezon de iarnă cu ocazia minivacanței de 1 Decembrie.

Distracție de 1 Decembrie pe pârtiile de la Păltiniș Sibiu cu spectacol de freestyle Păltiniș Arena
Distracție de 1 Decembrie pe pârtiile de la Păltiniș Sibiu cu spectacol de freestyle Păltiniș Arena

Deschiderea s-a anunțat pentru ziua de joi, 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, începând cu ora 10,00 atât pentru Păltiniș Arena, cât și pentru Pârtiile Oncești și Dăneasa.

Iată ce prețuri se vor practica în noul sezon de schi, care este programul de funcționare, unde vă puteți caza în zonă, ce obiective turistice aflate în apropiere nu ar trebui să ratați, dar și ce surprize sunt pregătite pentru Ziua Națională a României.

„Cea mai bună deschidere de sezon ne întâmpină cu toate pârtiile funcționale”

Încă de zilele trecute, operatorii pârtiilor Păltiniș Arena anunțau: „Așteptarea a luat sfârșit! Oficial dăm startul sezonului 2023-2024! Cea mai bună deschidere de sezon de până acum ne întâmpină cu toate pârtiile funcționale de 1 Decembrie! În 30 noiembrie, joi, vor funcționa doar pârtiile A și D”.

„Începe sezonul, e timpul perfect pentru primii pași pe schiuri sau pe snowboard! Alături de Școala de schi și snowboard Păltiniș Arena  învățăm pas cu pas la vale, iar în timp ce ne odihnim pe banda dedicată începătorilor recapitulăm cunoștințele acumulate!”, sună și invitația transmisă miercuri, 29 noiembrie 2023, de aceeași administratori. 

„Super spectacol pe pârtii Păltiniș pe un traseu mai tehnic și mai creativ”

Organizatorii au anunțat și cu ce surprize (VEZI VIDEO) sunt așteptați iubitorii sporturilor de iarnă de Ziua Națională a României: „ArenaJib&GetUnited unește pe 1 Decembrie pentru a doua oară sezonul acesta cei mai buni schiori și snowboard-eri freestyle din țară! Cu ocazia evenimentului «Ski in the City» din București le-am oferit concurenților șansa de a se familiariza și antrena la început de sezon! Suntem curioși cu ce vor evolua aceștia, vineri (1 decembrie – n.red.), deoarece avem pregătit un traseu mai tehnic și mai creativ! De un lucru suntem sigur: se va lăsa cu un super spectacol atât pentru cunoscători cât și pentru cei care văd pentru prima dată această ramură a sporturilor de iarnă!”.

«Ski in the City» a reprezentat un eveniment inedit organizat săptămâna trecută în București, în cadrul căruia copiilor li s-au predat primii pași pe schiuri și snowboard chiar în din Capitală, și care a avut drept scop promovarea sporturilor de iarnă.  

Program de funcționare al pârtiilor Arena Păltiniș Sibiu pentru minivacanța de 1 Decembrie este următorul: joi 30.11.2023 doar pârtia A și D între orele 10,00 – 21,00; vineri 01.12.2023, toate pârtiile în intervalul orar 10,00 – 21,00; sâmbătă 02.12.2023, toate pârtiile între 09,00 – 21,00; iar duminică 03.12.2023 toate pârtiile în intervalul 09,00 – 17,00.

Până la vacanța de Crăciun, pârtiile vor fi disponibile doar în weekend

Domeniul schiabil Arena Platoș este amplasat la aproximativ trei kilometri distanță de intrarea în stațiunea Păltiniș din Munții Cindrel, pe platoul Poiana Poplăcii. Are în dotare peste 20 tunuri de zăpadă și nocturnă deservită de cinci teleschiuri și un telescaun, iar cele cinci pârtii în lungime de 3,5 km sunt destinate schiatului, snowboardingului și săniușului, având benzi transportoare și un modern fun-park.

După minivacanța de 1 Decembrie, până la vacanța de Crăciun, resortul va fi deschis doar în weekend, au mai anunțat operatorii.

În ceea ce privește prețurile practicate, resortul pune la dispoziția iubitorilor de sporturi de iarnă skipass-uri de zi sau de puncte. Tarifele diferă în funcție de categoria de vârstă, de pârtie, de intervalul orar, dar și de perioada săptămânii. Mai multe amănunte puteți afla direct pe site-ul resortului

Cea mai lungă pârtie din Păltiniș, pusă în funcțiune

Cea mai mare pârtie de schi din județul Sibiu este considerată Pârtia Oncești, având o lungime aproximativă de 1,2 km și care se continuă cu Pârtia Dăneasa de aproximativ 0,5 km lungime.

Și administratorii Telescaunului Păltiniș au anunțat miercuri, 29 noiembrie: „Ne pregătim pentru mâine. Vă așteptăm la ski!”.

Pârtia Oncești se află chiar în centrul stațiunii, fiind dedicat atât iubitorilor de schi cât și celor de snowboard.

În vârful pârtiei se poate ajunge cu telescaunul sau cu teleskiul pentru copii și începători. Instalația pe cablu dispune de 52 de scaune pentru câte 2 persoane. Teleskiul are o lungime de 400 metri cu o diferență de nivel de 138 metri.

Dacă telescaunul funcționează (încă din 1971) pe toată perioada anului, zilnic între orele 09,00 – 18,00, având o capacitate de 1200 persoane/h, Pârtia Oncești este deschisă doar pe timpul iernii în perioada decembrie – martie.

Prețul unui bilet la teleschi este de 10 lei, iar pentru telescaun - de urcare-coborâre - este de 40 de lei. Abonamentele de ski variază între 110 și 150 de lei, în funcție de intervalul orar. Mai multe amănunte puteți afla de pe site-ul Telescaunului Păltiniș.

Cazarea, mai scumpă decât în destinații exotice de peste hotare

Cum românii au vrut să profite din plin de minivacanța de 1 Decembrie, luând cu asalt stațiunile montane, nici Păltinișul nu face excepție de la această regulă. 

Singura cazare disponibilă pe Booking, în data de 29 noiembrie, costa 1.665 de euro sejurul de trei nopți pentru două persoane într-un resort de patru stele.  

Alte disponibilități am mai găsit în localitățile din jur: Râul Sadului, Orlat și bineînțeles municipiul Sibiu aflat la 30 de kilometri distanță de stațiune. Prețurile în funcție de zonă și de facilități cresc și de 10 ori, spre exemplu cel mai mic tarif pe Booking era de 273 de euro, în timp ce cel mai mare ajungea la 2.730 de euro pentru un sejur de trei nopți pentru două persoane.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite