Cea mai ieftină Piață de Crăciun din Europa este în România. Străinii au dat vestea FOTO VIDEO

0
Publicat:

Una dintre cele mai apreciate, inclusiv peste hotare, piețe dedicate sărbătorilor de iarnă din țara noastră și-a deschis porțile. Este vorba despre renumitul Târg de Crăciun de la Sibiu.

Târgul de Crăciun de la Sibiu Foto Muzeul Național Brukenthal
Târgul de Crăciun de la Sibiu Foto Muzeul Național Brukenthal

Evenimentul și-a inaugurat cea de-a XVI-a ediție la finele săptămânii trecute, în prezența a mii de localnici și turiști. 

Manifestare de tradiție, unde intrarea este gratuită și care se desfășoară de fiecare dată în Piața Mare din Sibiu, se derulează în acest an în perioada 17 noiembrie 2023 – 2 ianuarie 2024, răstimp în care adulții se vor putea bucura de luminițele magice ale iluminatului festiv (VEZI GALERIA FOTO și VIDEO), în timp ce copiii își vor putea da întâlnire cu Moș Crăciun.

De această dată, organizatorii au extins evenimentul și în curtea Muzeului Național Brukenthal prin proiectul „Crăciun la Palat”.

Târgul nu duce lipsă nici în acest an de celebra roată panoramică ori de patinoar, atmosfera feerică a orașului de pe Cibin fiind completată de un brad înalt de 24 de metri decorat cu peste 5.000 de globuri, ghirlande luminoase și o stea tridimensională, alături de căsuțele din lemn ce par rupte din povești unde peste 100 de expozanți vând suveniruri și delicatese precum cozonac și kürtőskalács – colacul secuiesc căruia străinii îi spun prăjitură-horn datorită formei sale speciale.

Chiar și presa internațională recunoaște că este o destinație musai de văzut în România: „Puțin cunoscută, dar frumoasă, Piață de Crăciun etichetată drept cea mai ieftină din toată Europa”. O calificare obținută din partea specialiștilor în urma unui studiu al costurilor, calității și experienței de care beneficiază vizitatorii unor astfel de evenimente.

„Cel mai faimos târg din România” - „destinația perfectă de sărbători de iarnă”

Târgul de Crăciun de la Sibiu a fost etichetat ca fiind cel mai ieftin din Europa de către experții în schimb valutar, bani destinați călătoriilor, de la Eurochange, pe baza unei analize care a luat în calcul factori precum cursul de schimb valutar, prețurile de cazare la hoteluri, la mâncare, al zborurilor cu avionul din diverse locuri ale Europei etc..

Laura Evans, șefa Departamentului Digital și Contracte din cadrul Eurochange, a menționat despre Târgul de Crăciun de la Sibiu că se numără printre cele mai bune piețe de acest gen din Europa, pentru cei care se află în căutarea unui raport cât mai corect între calitate și preț, dar și a unei experiențe cu adevărat autentice.

Concluzia că este vorba despre „Târgul de Crăciun cel mai faimos din România” a reieșit și urmare a recenziilor favorabile de pe Tripadvisor - motorul de căutare turistic ce oferă consultanță despre călătorii, hoteluri, restaurante, alte materiale legate de călătorii, precum și forumuri interactive.

„Am fost aici și ne-am bucurat de atmosfera magică de sărbători”, ori „Ne-am delectat cu vin fiert și cârnați delicioși, și am făcut un tur al barurilor drăguțe amenajate în pivnițele din apropiere”, sau „Piața este superb decorată și oferă o priveliște de basm noaptea, într-un cadru de vis, fiind înconjurată de o mulțime de clădiri istorice de admirat” sau „Totul a fost ca un basm perfect de Crăciun, din care n-au lipsit țuica de prune, vinul fiert și mâncărurile tradiționale”, sună recenziile despre pitoreasca piață de Crăciun, de neratat din categoria de turism Sibiu.

Un târg de Crăciun din care nu lipsesc niciodată mâncărurile și băuturile tradiționale, precum și produsele locale autentice, și despre care mulți turiști, inclusiv străini, susțin că reprezintă „destinația perfectă de sărbători”, musai de văzut în România.

Evans a dezvăluit că aici hotelurile pot costa mai puțin de 20 de lire sterline de persoană, pe noapte, iar un vin fiert poate costa sub două lire sterline – ceva aproape nemaiîntâlnit în Marea Britanie”, au menționat jurnaliștii de la publicația britanică Express.

Prețuri pentru toate buzunarele

Și pentru că tot s-a pomenit de prețuri și de produsele nelipsite din acest Târg de Crăciun de la Sibiu, merită să menționăm că pe lângă mâncărurile tradiționale românești, precum sarmale (35 de lei/porția), ciolan afumat (de la 30 de lei/porție), cartofi prăjiți (15 lei), fripturi la grătar asezonate cu murături de tot felul, cafea de diverse tipuri (între 10 și 20 de lei/pahar), vin sau țuică fiartă (de la 10 - 15 lei/pahar), cozonac (cu prețuri care pot ajunge la 110 lei pentru cel care cântărește mai bine de un kilogram), târgul oferă bunătăți și din bucătăria internațională de tip asiatic, turcesc, italian sau chiar fast-food.

Pentru vânătorii de suveniruri sunt disponibile ornamente și decorațiuni pentru brad, masă sau uși, realizate manual din lut, lemn, chiar și din fructe confiate, cu prețuri care pornesc de la 7 lei și ajung la 150 de lei/aranjament. Globulețele pictate manual costă între 20 și 120 de lei.

Sunt nelipsiți din târg artizanii de bijuterii hand-made, ori de produse textile specifice sezonului, precum ciorapii din lână, mănușile sau căciulițele cu blăniță, dar și de piese de lux precum hainele din piele sau din blană naturală al căror preț poate ajunge și la 2.000 de lei. 

Iar cei care-și doresc amintiri de neuitat din Târgul de Crăciun de la Sibiu au posibilitatea de a-și face o fotografie cu Moșul (la tarife cuprinse între 25 și 35 de lei, în funcție de dimensiune), ori de a avea un magnet personalizat cu imaginea dorită (25 – 50 de lei).

Cât despre cazări, pe Booking.com sunt de găsit în Sibiu, în această perioadă, oferte la unități cu evaluări peste nota 9, care pornesc de la 34 de euro/persoană. 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite