O plimbare cu telecabina într-o stațiune de top din Italia, de trei ori mai ieftină față de Sinaia: „E japcă la prețuri”

0
Publicat:

Telecabina din Sinaia este una dintre cele mai scumpe din Europa. Spre comparație, o plimbare cu telecabina în Italia, pe pitorescul traseu Aosta-Pila, costă 8 euro (40 lei) de persoană, în timp ce prețul dus-întors pentru telecabină la Cota 2000 la Sinaia este de 119 lei/persoană.

Telescaunul pe ruta Aosta-Pila în Italia costă 8 euro de adult dus-întors FOTO Ski Guru
Telescaunul pe ruta Aosta-Pila în Italia costă 8 euro de adult dus-întors FOTO Ski Guru

O famile de patru persoane din Constanța a fost în luna iulie într-o excursie de o săptămână în Italia. Iar într-una dintre zile a mers și în superba stațiune Aosta, fiind surprinsă de prețurile extrem de mici de la telescaun comparativ cu România.

„Am luat telecabina de la Aosta, de la altitudinea de 579 metri, până la Pila, la altitudinea de 1.801 metri. Iar când ni s-a spus prețul unui bilet, am crezut că nu am înțeles bine: 8 euro dus-întors de adult și 6 euro dus-întors de copil. Foarte ieftin și condiții impecabile. La Sinaia e japcă la prețuri la telecabină. Am fost în luna februarie și am dat 119 lei de adult dus-întors pentru un adult și 75 lei per copil până la Cota 2000. Nu e deloc normal. Autoritățile din Sinaia vor să facă profit cu orice preț, e bătaie de joc. Vă dați seama, e de trei ori mai ieftin să mergi cu telecabina într-una dintre cele mai tari stațiuni din Italia față de Sinaia”, povestește Viorel Bărbulescu.

„Adevărul” a verificat prețurile pe site-urile oficiale la telecabine, atât în Aosta, cât și Sinaia. Iar afirmațiile lui Viorel Bărbulescu se confirmă pe deplin.

Câți lei costă o plimbare cu telecabina din Sinaia până la Cota 1.400 și 2.000

O urcare la Cota 2000 cu telescaunul la Sinaia costă, pentru adulți, costa 119 lei dus-întors, în timp ce, pentru copii, prețul este de 75 de lei. Trebuie spus că la telescaunul de la Sinaia tariful de 75 de lei până la Cota 2000 este valabil doar pentru copiii între 5 și 12 ani, cei peste 12 ani plătind prețul pentru adult. Asta în timp ce la telescaunul din stațiunea italiană Aosta tariful de 6 euro dus-întors, de peste două ori mai mic față de Sinaia, este valabil pentru copiii cu vârste între 8 și 14 ani, în timp ce pentru minorii sub 8 ani accesul este gratuit.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite