Cum s-a produs accidentul de la Sinaia unde o fetiţă a căzut din telescaun. Turistul care o însoţea a rămas cu gluga în mână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SMURD a intervenit de urgenţă la telescaunul din Sinaia unde o fetiţă a căzut în gol FOTO Primăria Sinaia
SMURD a intervenit de urgenţă la telescaunul din Sinaia unde o fetiţă a căzut în gol FOTO Primăria Sinaia

Fetiţa care a căzut, vineri 26 februarie, din telescaunul din Valea Soarelui de la Sinaia, este membru al Clubului Sinaia Carpaţi şi se afla la antrenament în ziua accidentului. S-a urcat în telescaun împreună cu o altă colegă de vârstă apropiată şi de un adult, turist fără nicio legătură cu clubul.

Cătălin Ţicu, directorul Societăţii Transport Urban Sinaia, a precizat pentru ”Adevărul” că fetiţa s-ar fi agitat în scaun, iar turistul care însoţea cele două fetiţe nu a reuşit să coboare la timp bara de protecţie.

”Am înţeles că fetiţa nu se poziţionase cum trebuie în scaun. Era oarecum pe margine, iar adultul care se afla cu ele nu a reuşit să coboare bara de protecţie la timp. Fetiţa s-a agitat, s-a foit în scaun, probabil încercând să se aşeze mai bine şi a alunecat. Au încercat să o prindă, dar, din câte am înţeles, au rămas cu o glugă în mână, iar fetiţa a căzut în gol”, a declarat Cătălin Ţicu, directorul Transportu Urban Sinaia.

Acesta a adăugat că accidentul s-a petrecut între pilonul doi şi trei al telescaunului, unde distanţa faţă de sol nu era foarte mare. În plus, zăpada era afânată, ceea ce a preluat din şoc.

Cătălin Ţicu a explicat că sistemul de protecţie poate fi acţionat automat, dar vineri a fost lăsat ”la liber”. Nu a fost defect, aşa cum s-a vehiculat.

”Fiecare dintre turişti are obligaţia să tragă sistemul de protecţie. Există şi un avertisment în sensul acesta la urcare. Îl putem acţiona şi noi, dar bara aceasta coboară cu tot cu bula din plastic. Din cauza pandemiei, dar şi pentru că vremea era frumoasă, am considerat să lăsăm turiştii să coboare singuri bara de protecţie”, a explicat Cătălin Ţicu.

Bărbatul care însoţea cele două fetiţe nu le cunoştea. Acesta a explicat că el se afla la mijlocul băncii, iar cele două fetiţie s-au poziţionat lateral, tocmai pentru a echilibra telescaunul. Fetiţa care a căzut avea experienţă, nu era la prima urcare cu teleschiul, doar că de data aceasta nu ar fi reuşit să se poziţioneze bine pe scaun şi ar fi rămas pentru câteva secunde pe margine. În încercarea de a se trage către spătar, copilul ar fi făcut o mişcare greşită şi a alunecat înainte ca bărbatul să poată coborî bara de protecţie.

Fetiţa a fost transportată la spitalul din Târgu Mureş cu un elicopter SMURD. A suferit un traumatism la coloană, dar nimic grav. Va rămâne o perioadă sub observaţia medicilor şi pentru investigaţii medicale suplimentare.

Poliţia Prahova a deschis dosar pentru vătămare corporală din culpă.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Opt reguli de bază care vă feresc de accidente pe pârtie

Imagini ameţitoare de pe singura pârtie neagră omologată din Bucegi. „A fost o provocare!” VIDEO

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite