Situația controversată care a dus la blocarea unui telescaun cu zeci de turiști în județul Brașov. Ce s-a întâmplat de fapt VIDEO

0
Publicat:

O persoană a apăsat butonul de urgență al telescaunului de la Bunloc, Săcele. Instalația de transport pe cablu s-a oprit și a fost nevoie de intervenția echipajelor ISU, Salvamont și Jandarmeriei

Telescaunul Bunloc s-a oprit cu 35 de oameni aflați pe cablu FOTO ISU Brașov
Telescaunul Bunloc s-a oprit cu 35 de oameni aflați pe cablu FOTO ISU Brașov

O glumă sau o greșeală a speriat zeci de turiști și a necesitat intervenția salvamontiștilor și echipajelor ISU Brașov. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență, a avut loc o defecțiune tehnică produsă la telescaunul Bunloc, din Săcele.

O persoană a apăsat butonul de urgență și a blocat telescaunul. Aproximativ 35 de persoane au rămas blocate. Pentru repunerea în funcțiune au fost coborâte 12 persoane de către personalul Salvamont și alpiniștii ISU. La fața locului s-au deplasat 27 de persoane aparținând Serviciului Salvamont și 3 alpiniști din cadrul ISU Brașov. De asemenea, s-au deplasat la fața locului și un echipaj SMURD și o autospecială de intervenție”, a precizat maiorul Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Brașov.

De asemenea, s-au deplasat la fața locului și un echipaj SMURD și o autospecială de intervenție. Jandarmii montani au trimis și ei un echipaj care a intervenit pentru preluarea persoanelor care se aflau în telescaun. După sosirea echipajelor, telescaunul a fost repus în funcțiune.

Muntele Bunloc (altitudine maximă de 1185 m) este locul preferat de promenadă al săcelenilor şi o destinaţie facilă pentru amatorii de drumeţii uşoare.  Aici a fost construită în anul 1933 prima trambulină de sărituri cu schiurile din România, pe o structură de lemn iar un an mai târziu avea loc și primul concurs.

Până prin anul 1989 a funcţionat şi o pârtie de schi. Bunloc este în prezent unul din cele mai tari locuri de lansare pentru paraglading (zbor cu parapanta) din România! Şi asta poate şi pentru că aici este în funcţiune (încă) un vechi telescaun (lungime traseu 1.662m, altitudine plecare 660m, altitudine sosire 1.170m) cu ajutorul căruia pasionaţii îşi pot urca echipamentul de zbor până în vârf. Telescaunul poate fi folosit şi de drumeţii care nu vor să urce pe jos tot muntele.

Telescaunul este și ușor accesibil, deoarece se află la limita dintre orașele Brașov și Săcele și aici se poate ajunge destul de ușor cu mijloacele de transport în comun.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite