Cele mai căutate și mai bine cotate stațiuni de pe litoralul românesc. Ce atuuri au

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Litoralul românesc rămâne o opțiune importantă pentru foarte mulți turiști români. Astfel, oamenii din industria turismului susțin că există stațiuni care pot oferi condiții ca în străinătate.

Pajă Mamaia, SURSĂ FOTO tripadvisor.ro
Pajă Mamaia, SURSĂ FOTO tripadvisor.ro

Chiar dacă numărul românilor care achiziționează concedii în Grecia, Turcia sau Bulgaria a crescut considerabil de la an la an, plajele din România nu sunt neglijate. Astfel, conform oamenilor din turism, foarte mulți români încă aleg să își petreacă vacanțele acasă, la malul Mării Negre. Cu toate acestea, turiștii români au și câteva stațiuni preferate, care sunt cele mai bine cotate și cele mai căutate pe perioada verii. 

Ce stațiuni sunt cele mai căutate de români?

Conform specialiștilor, prima opțiune a românilor rămâne Mamaia, care reușește să atragă, în continuare, foarte mulți turiști. Oamenii din industrie susțin că, în ultimul an, condițiile s-au îmbunătățit considerabil, chiar dacă plajele nu mai au nisipul fin din trecut.

,,Litoralul românesc este încă foarte ofertant și putem găsi și la noi în țară cele mai bune condiții de cazare dar și restaurante și plaje foarte bune. Astfel, există foarte multe persoane care aleg să își petreacă concediile la malul Mării Negre. Dacă ar fi să facem un top al stațiunilor din România, putem spune că Mamaia este, în continuare, în topul căutărilor. Chiar dacă în sezonul trecut a avut de suferit, Mamaia atrage, în continuare, foarte mulți turiști. Totodată și Mamaia Nord a devenit un important punct de atracție, deoarece aici s-a construit foarte mult în ultimii ani și putem găsi cazări foarte bune. Bineînțeles, Mamaia atrage și prin viața de noapte, prin celebrele cluburi care sunt frecventate de foarte mulți tineri, dar și prin restaurantele bune pe care le putem găsi. Chiar dacă plajele nu mai au nisipul fin din trecut, acum sunt foarte largi și spațioase, iar acest lucru este un avantaj", a precizat Bogdan Diaconu, agent de turism.

Ce stațiuni completează podiumul

La mare căutare este și Eforie Nord, o stațiune care este frecventată mai ales de familii, susțin oamenii din turism. Astfel, nu este de mirare dacă, în plin sezon, nu vei mai reuși să găsești cazare în această stațiune.

Eforie Nord SURSĂ FOTO Bogdan Dumitru (steuademare.ro)
Eforie Nord SURSĂ FOTO Bogdan Dumitru (steuademare.ro)

,,Și Eforie este la mare căutare. Anul trecut foarte mulți turiști au ales să meargă în Eforie Nord, au depășit Mamaia. Când vorbim despre turiști în Eforie, ne referim în special la familii. Eforie este o stațiune mai liniștită decât Mamaia dar destul de aglomerată mai ales în punctele culminante ale sezonului. Și aici putem găsi foarte multe atracții, plaje mari și restaurante bune. Totodată, în Eforie Nord putem găsi cazări pentru toate buzunarele, iar acest lucru este luat în calcul de foarte mulți români care își petrec concediul în țară", a adăugat agentul de turism.

Chiar dacă mulți turiști spun că ,,nu mai este ce era odată", Costineștiul atrage, în continuare, foarte mulți turiști. De cele mai multe ori, cei care ajung în această stațiune sunt tineri, care frecventează discotecile și cluburile din Costinești. 

Epava Evanghelia SURSĂ FOTO litoralulromânesc.ro
Epava Evanghelia SURSĂ FOTO litoralulromânesc.ro

,,Costineștiul atrage, în continuare, foarte mulți tineri. Este recunoscut ca fiind stațiunea tinerilor, locul în care au loc foarte multe petreceri și concerte. Datorită acestui fapt, plajele din Costinești vor fi mereu pline mai ales de cei care iubesc viața de noapte. Totodată, epava vasului Evanghelia atrage în continuare curioșii, existând chiar și mici excursii pe mare, cu barca, până în apropierea epavei. Costineștiul oferă, în continuare, un sentiment aparte și este locul în care cei tineri își construiesc cele mai frumoase amintiri, mai ales din studenție", mai spune Bogdan Diaconu. 

Ce se întâmplă cu Vama Veche?

De-a lungul timpului, Vama Veche și-a păstrat renumele de stațiune a tinerilor rebeli, a celor care iubesc viața de noapte dar și muzica rock. Astfel, conform agenților de turism, această stațiune are ,,publicul ei țintă", care nu ar frecventa alt loc de pe litoralul românesc.

Vama Veche SURSĂ FOTO Facebok Vama Veche
Vama Veche SURSĂ FOTO Facebok Vama Veche

,,Vama Veche este un loc aparte de pe litoralul românesc. Aici mergi dacă dorești să te simți cu adevărat liber, să participi la petreceri pe plajă și să vezi răsăritul pe malul mării. Cu siguranță, Vama are turiștii ei, care sosesc în fiecare an, de când sunt tineri până la bătrânețe. Totodată, Vama Veche atrage prin cherhanalele pe care le are. Aici ai posibilitatea să mănâni pește proaspăt și foarte multe preparate, iar acesta este unul dintre motivele pentru care mulți aleg Vama", a încheiat Bogdan Diaconu. 

Conform oamenilor din industria turismului, litoralul bulgăresc a atras, în ultimii ani, foarte mulți turiști din România. Acest lucru a fost posibil datorită condițiilor existente la hoteluri dar și datorită pachetelor all inclusive extrem de avantajoase pe care le oferă plajele din Bulgaria. 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite