Capitala Moldovei, locul ideal pentru un city break. Care sunt recomandările specialiștilor în turism

0
Publicat:

În ultimii ani, Iașiul a devenit un punct important de atracție pentru turiști. Astfel, conform specialiștilor, foarte multe persoane aleg să își petreacă timpul liber în capitala Moldovei.

Iași SURSĂ shutterstock
Iași SURSĂ shutterstock

Clădirile istorice, dar și construcțiile moderne atrag foarte mulți vizitatori, susțin agenții de turism.

Iașul, orașul ideal pentru un City Break

În ultimii ani, când vine vorba de turism, Iașul a început să crească considerabil. Totodată, susțin specialiștii, a început să crească și numărul celor care aleg să viziteze capitala Moldovei, chiar și pentru câteva zile. Astfel, Iașiul este, în momentul de față, un punct turistic extrem de important pentru România.

Palatul Culturii Iași SURSĂ flickr.ro
Palatul Culturii Iași SURSĂ flickr.ro

,,În ultimii ani, Iașul a crescut foarte mult. Și nu vorbim doar despre numărul de turiști, vorbim despre orașul în sine. Iașiul s-a modernizat și îmbină perfect clădirile istorice cu cele noi, moderne, de sticlă. Toate aceste lucruri atrag vizitatorii. Totodată, capitala Moldovei întrunește o multitudine de obiective importante, de locuri care merită vizitate. Dacă facem o plimbare de la Palatul Culturii până în Copou, la tot pasul vom întâlni clădiri care merită vizitate, străzi cu incarcătură istorică și unele dintre cele mai importante instituții ale țării, precum Universitatea Cuza din Copou. Iașiul cu ce să se laude", a declarat Bogdan Diaconu, agent de turism în Iași. 

Numărul turiștilor străini a crescut considerabil

Conform specialiștilor, nu doar românii din alte orașe sunt atrași de capitala Moldovei. În ultimii ani, foarte mulți străini au început să viziteze Iașul, iar acest lucru aduce foarte multe beneficii orașului. Totodată, spațiile de cazare moderne și hotelurile impresionante din Iași reprezintă un alt punct de atracție pentru turiști.

Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza" din Iași SURSĂ Arhiva Adevărul
Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza" din Iași SURSĂ Arhiva Adevărul

,,Iașiul a început să fie un punct de atracție și pentru turiștii din străinătate. Iașul este un oraș modern, cu spații de cazare foarte bune, lucru destul de important pentru turiștii străini. Avem în oraș foarte multe hoteluri care oferă condiții de top iar prețurile nu sunt exagerate. Totodată, mulți dintre turiștii care aleg să vină în Iași sunt interesați mai ales de partea istorică, de partea culturală a orașului. Iar Iașiul le poate satisface aceste nevoi, din plin", relatează agentul de turism. 

Iașiul, orașul spațiilor verzi

Un alt aspect foarte important, la care capitala Moldovei stă foarte bine, este reprezentat de spațiile verzi. Grădinile publice, foarte frumoase și bine îngrijite, sunt locul perfect pentru cei care doresc să își petreacă timpul în aer liber. 

Flori de toamnă în Grădina Botanică Iași SURSĂ Arhiva Adevărul
Flori de toamnă în Grădina Botanică Iași SURSĂ Arhiva Adevărul

Iașiul este orașul perfect și pentru iubitorii de natură, pentru cei ce vor să petreacă timp în aer liber. Avem o mulțime de parcuri, de grădini publice, care merită vizitate. Totodată, aceste grădini publice îmbină natura cu clădiri istorice sau clădiri moderne.

Grădina Palas este un loc ideal pentru a petrece timp în aer liber. Aici regăsim istorie, făcând referire la Palatul Culturii, găsim clădiri moderne, ce aparțin ansamblului Palas și o mulțime de magazine, restaurante și cafenele.

O altă zonă importantă, Copoul, s-a transformat impresionant în ultima perioadă. Spațiile verzi arată foarte bine, este un loc perfect pentru relaxare.

Totodată, avem și Grădina Botanică, care este cu adevărat impresionantă, mai ales în anumite perioade ale anului. Aceasta este un punct turistic extrem de important pentru orașul Iași, dovadă fiind și numărul mare de vizitatori înregistrat la final de săptămână", a adăugat Bogdan Diaconu. 

Obiectivele preferate de turiști

Conform agenților de turism, principalul obiectiv al Iașului rămâne Palatul Culturii. Totodată, Catedrala Mitropolitană este un alt punct important de atracție.

Chiar dacă Iașul are foarte multe obiective importante, Palatul Culturii rămâne în topul preferințelor turiștilor.

Totodată, Iașiul are și foarte multe biserici impresionante, care atrag mulți creștini, precum Catedrala Mitropolitană din centrul orașului.

Practic, centrul Iașului reprezintă un cumul de obiective, un punct încărcat de istorie și de clădiri impresionante.

La creșterea numărului de turiști a contribuit și ansamblul Palas, care a atras prin elementul modern pe care l-a adus, foarte mulți vizitatori fiind curioși să vadă unul dintre cele mai mari mall-uri din țară.

Concluzionând, Iașiul este orașul ideal pentru un city break, este un oraș perfect în care îți poți petrece două sau trei zile", a încheiat Bogdan Diaconu. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite