Una dintre cele mai frumoase clădiri iluminate nocturn din lume se află în România. Imagini spectaculoase FOTO

0
Publicat:

Palatul Culturii din Iași, unul dintre cele mai importante monumente din capitala Moldovei, continuă să uimească prin frumusețea sa. Acesta adună, anual, turiști din toate colțurile Europei și nu numai.

Palatul Culturii Iași SURSĂ zigzagprinromania.ro
Palatul Culturii Iași SURSĂ zigzagprinromania.ro

Cei care au reușit să ajungă în centrul orașului știu că, pe timpul nopții, imaginea Palatului este una deosebită.

Palatul Culturii, în top alături de alte clădiri celebre

În anul 2019, celebra și impunătoarea clădire din centrul Iașului, ce poate fi observată din aproape toate zonele orașului, a fost inclusă într-un top al celor mai frumoase clădiri ce trebuie văzute pe timp de noapte. Palatul Culturii se află într-o companie selectă, alături de Palatul Regal din Madrid, Palatul Versailler, Palatul de Iarnă din Sankt Petersburg și Palatul Schönbrunn. 

Palatul Culturii Iași SURSĂ palatulculturii.ro
Palatul Culturii Iași SURSĂ palatulculturii.ro

În clasamentul realizat în 2019, de către Rolandia, Palatul Culturii ocupa poziția a treia. Un alt aspect care a impresionat este că palatul ,,are același număr de camere ca și anul".

Povestea Palatului din Iași

Palatul Culturii a fost construit peste curtea domnească medievală din Moldova din 1434. Legenda spune că primul proiect de reconstrucție și extindere a Palatului Moldovei a fost comandat de către Alexandru Moruzi, domnitor al vremii, în 1803. Până în 1841, Palatul a mai fost reconstruit de către prințul Mihai Sturza. În 1906, clădirea a trecut printr-un amplu proces de reconstrucție, fiind abordat stilul neogotic. Renovările au fost oprite de primul război mondial, dar au fost finalizate în 1925. Astfel, inaugurarea s-a făcut un an mai târziu, de către regele Ferdinand.

Ultimele restaurări au avut loc în perioada 2008-2016, acestea făcând din simbolul Iașului una dintre cele mai impresionante construcții din România și nu numai. Palatul Culturii are o suprafață de 34.236 metri pătrați și este proiectat în stil neo-gotic, neo-baroc și are elemente de Art Noveau.

Turnul Palatului are 55 de metri, iar înăuntru sunt 298 de încăperi. La fiecare oră fixă, orologiul cu carillon din turn amintește ieșenilor de impresionanta istorie a României, în orașul celor șapte coline răsunând Hora Unirii.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite