Un alt mod de a găti ouăle pentru micul dejun

0
0
Ou prăjit în pâine pentru un mic dejun plin de energie
Ou prăjit în pâine pentru un mic dejun plin de energie

Cu toţii ştim că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei şi, totuşi, unii ignoră acest lucru şi aleg să oprească ceasul deşteptător pentru a prinde cât mai mult somn. Bucătarul-şef Dan Silverman, dintr-un renumit restaurant newyorkez, a înţeles importanţa mesei de dimineaţă şi propune o altă modalitate de a prepara ouă ochiuri pentru o zi plină de energie.

Reţeta este uşor de preparat şi constă în găurirea unei felii de pâine, în care se pune oul. Totul se prăjeşte în unt. Versiunea lui Silverman presupune şi înmuierea feliei de pâine într-un amestec de lapte cu ou, pentru a spori savoarea. Într-adevăr, este nevoie de ceva mai mult timp pentru a găti oul astfel decât cum suntem obişnuiţi, dar este un mod excepţional de a-ţi începe ziua.

Ingrediente

Pentru „ouă prăjite în pâine“ avem nevoie de patru felii de pâine de aproximativ 2,5 centimetri grosime, şapte ouă, două ceşti de lapte, o ceaşcă de parmezan ras, 3 linguri de pătrunjel tăiat mărunt, o lingură cu unt şi una cu ulei de măsline. Se mai adaugă sare şi piper negru, după gust.

Mod de preparare

Faceţi o gaură cu diametrul de cinci centimetri în mijlocul fiecărei felii de pâine. Puteţi folosi un pahar întors invers pentru a decupa gaura. Apoi laptele se bate cu trei ouă, o treime din ceaşca de parmezan ras, două linguri de pătrunjel, sare, piper şi poate puţin sos iute, dacă vă place. Lăsaţi feliile de pâine găurite în acest amestec, între cinci şi zece minute.

În timp ce pâinea se înmoaie, încingeţi uleiul de măsline şi untul într-o tigaie mare, care nu se lipeşte, dar aveţi grijă ca focul să nu fie prea mare, pentru ca uleiul şi untul să nu se ardă. Când s-a încins tigaia, scoateţi cu grijă feliile de pâine din amestecul în care s-au înmuiat, scurgeţi puţin excesul de lichid şi apoi puneţi-le în tigaie. Spargeţi un ou în fiecare felie de pâine şi lăsaţi până se face albuşul, între trei şi cinci minute.

Folosind o spatulă, întoarceţi cu grijă fiecare felie de pâine, împreună cu oul, şi prăjiţi-l şi pe partea cealaltă cât de mult doriţi. Pentru un ou bine făcut nu depăşiţi 4 - 5 minute. Serviţi rezultatul cu restul de parmezan ras pe deasupra, cu pătrunjel, sare şi piper.

Mai multe - Bucătărie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite