Video Tiramisu Dubai, cu fistic si fidea kadaif. Rețeta Ginei Bradea: „Este ușor de facut acasă si mai bun decât vestita ciocolata care costă enorm”

0
Publicat:

Unul dintre cei mai apreciați bloggeri culinari din România,  Gina Bradea, propune un desert „mai bun decât vestita ciocolată Dubai”. Este vorba despre tiramisu cu fistic, ciocolată, si fidea kadaif.

Tiramisu dubai cu fistic si cadaif reteta gina bradea 5 webp

Pentru ingrediente este nevoie de: 36 pișcoturi de șampanie,600 ml de frișcă lichidă naturală, 500 g de mascarpone, 50 g de fidea kadaif, 2-3 linguri cu vârf de zahăr pudră, 100 g de pudră de fistic, 200 g de pastă de fistic, 200 ml lapte. Pentru glazură este nevoie de 50 g de ciocolată neagră, 50 ml de frișcă lichidă/frișcă naturală. 

Mai departe, se prepară crema pentru rețeta de tiramisu Dubai cu fistic și ciocolată. Pentru început, se sfărâmă bine kadaiful, susține Gina Bradea.

„Eu am folosit un kadaif gata prăjit, se găsește în comerț, sau puteți folosi o fidea foarte fină.Adăugăm pastă de fistic peste kadaif și amestecăm bine. Este bine să facem asta la început”, susține autoarea blogului culinar „Pofta buna cu Gina Bradea”.

Cum se bate frișcă

Frișca rece, de la frigider, se pune în vasul robotului. Se adaugă peste ea zahărul pudră și mascarpone. Se pune totul la bătut, la viteză maximă.

„Trebuie să avem grijă, stăm lângă robot, să îl oprim când s-a bătut crema. Cam 1-2 minute durează baterea, depinde de robot. Pudra de fistic se adaugă în crema pregătită anterior, se amestecă totul bine, cu mișcări blânde, de jos în sus, până ajungem la o consistentă omogenă. Peste crema de pastă de fistic și kadaif adăugăm din crema de mascarpone și frișcă. Adăugăm treptat și amestecăm constant, cu atenție, pentru că se poate tăia”, explică Gina Bradea.

Cum se montează tiramisu Dubai

Trebuie să pregătim o formă. Gina Bradea a folosit una cu dimensiunile de 30×30 cm. Se înmoaie pișcoturile cu partea cu zahărul în lapte, scurt, nu foarte mult. Se așează în formă, cu partea înmuiată în sus.

Ulterior, se pregătește glazura  de ciocolată.

„Punem pe foc 50 ml de frișcă naturală, o lăsăm să se infierbânte. Când începe să clocotească ușor, oprim focul și adăugăm ciocolată. O acoperim cu frișcă și o lăsăm 1-2 minute. Amestecăm energic, până se înmoaie bine ciocolată”, susține cei mai apreciați bloggeri culinari.

La final, se pune tava la frigider pentru cel putin 12 ore, în felul acesta kataiful va absorbi din umezeala si aromele prăjiturii. 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite