Sarmale fără carne. Reţetă de post
0
Se apropie perioada de post înainte de Crăciun şi trebuie să fim pregătiţi din vreme cu fel de fel de preparate.
Ştiai că în zilele de post, poţi adăuga în compoziţia de sarmale linte, brânză tofu, sfeclă şi chiar stafide? Sau că denumirea sarmalelor are origini turceşti? Cuvântul „sarma“ a fost preluat de români şi de sârbi, iar ungurii îi zic „szárma“. La noi se mai numesc şi „găluşti“ sau „găluşte“, iar dacă ajungi prin părţile Bucovinei şi urmează să fii servit cu găluşti, să ştii că acestea nu au nicio legătură cu biluţele albe, din griş şi ou.
Ingrediente (15 sarmale)
1 varză
100 g ceapă
200 g roşii
200 g orez
1 ardei
2 morcovi
½ rădăcină de ţelină
200 ml ulei
250 ml suc de roşii
250 ml borş
sare
piper
află modul de preparare pe clickpoftabuna.ro