Dulceaţă aromată de roşii verzi şi lămâie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă ai murături şi ţi-au rămas câteva gogonele, nu ar fi deloc o idee rea să adaugi în cămară şi câteva borcane de dulceaţă din roşii verzi şi lămâie.

Ingrediente

·         600 g roşii verzi

·         300 g zahar

·         sucul de 1/2 lămâie

·         coaja de lamaie

·         Tonka

·         Scorţişoară

Mod de preparare:

Decojim 600 g roşii verzi, le tăiem în jumătate, scoatem cotorul, apoi le tocăm cubuleţe.

Punem 300 g zahăr peste ele şi le lăsăm în jur de o oră. Se va forma siropul în care fierbem dulceaţa. Adăugăm sucul de 1/2 lămâie – coaja rasă de la aceasta şi punem la fiert, la foc mic până trece testul picăturii (punem dulceaţa pe o farfurie: dacă este groasă şi nu se prelinge, este gata).

Când nu mai scoatem spumă adaugăm 1/2 boabă Tonka – rasă şi 1 vârf cuţit scorţişoară. Lăsăm la foc.

Sursă: restaurantedelux.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite