Desert de Dragobete: Câteva idei dulci, ușor și rapid de preparat cu care să-ți surprinzi partenerul

0
Publicat:

Ca și de Valentine’s Day, de Dragobete, sărbătoarea dragostei la români, marcată pe 24 februarie, nimic nu e mai potrivit decât o floare și un desert savuros.

Prăjitură cu răvaș. FOTO Shutterstock
Prăjitură cu răvaș. FOTO Shutterstock

Bomboanele de ciocolată sunt cea mai comună alegere, dar de Dragobete par mai potrivite niște prăjituri făcute în casă. 

Prajituri cu ravaș

Iar dacă le asociem și cu un mesaj inspirat, alegerea este ideală. Vorbim de prajiturile cu răvaș, fursecuri crocante, care au în interior  o bucată de hârtie, cu un mesaj special, de cele mai multe ori un aforism sau o previziune despre viitor, potrivit beko.ro, care a publicat și o rețetă ușor de preparat.

Surprinzatoare și interesante, astfel de gustări dulci sunt o idee excelentă de Dragobete.

Ingrediente:

Avem nevoie de două albusuri, 75 g zahăr pudră, 50 g de făina, ulei de susan, 30 g unt, scorțișoară și un praf de sare.

Mod de preparare:

Amestecăm într-un bol zahărul, sarea și făina. Adăugăm apoi albușurile, scorțișoara și untul și mixăm până se omogenizează compoziția.

Dacă pare prea lichidă, adăugăm mai multă făină. Înainte de a bagă prăjiturile la cuptor, trebuie să pregătim răvașele.

Așezăm o foaie ce copt pe o tavă tapetată și începem să formăm câte două prăjituri.

Luăm compoziția cu lingura și încercăm să facem prăjiturile cu mișcări circulare. Repetăm mișcările și întindem compoziția până formăm un cerc cu diametrul de 10 cm.

„Recomandăm sa faceți doar câte două prăjituri deodată. Trebuie puse la cuptor și apoi formate manual. Le lăsăm la cuptor cam 4-5 minute la o temperatură de 190 de grade. Le scoatem pe un fund de lemn. Inserăm răvașele în mijloc și îndoim cercul. Putem să facem asta pe marginea unei căni. Le lăsăm acolo până se răcesc pentru a-și păstra forma”, explică sursa citată.

Brioșe

Datorită versatilității lor, atât în ceea ce privește forma, culoarea, compoziția, dar și tematica, brioșele sunt o alegere inspirată pentru sărbătorile care celebrează dragostea.

Ingrediente: 

Șase ouă, șapte linguri de făină, patru-cinci linguri de unt topit, opt linguri de zahăr, sare, esență de vanilie, esență de rom, praf de copt, portocală rasă, două culori de pigment alimentar.

Mod de preparare:

Mai întâi încingem cuptorul. Cernem făina și praful de copt. Între timp, punem albușurile în mixer, la nivel turbo, apoi adăugăm sarea, recomandă sursa citată.

Adăugăm treptat zahărul și continuăm să mixăm până când spuma devine tare. Continuăm să mixăm, adăugând pe rând gălbenușurile, aromele și untul.

Luăm formele de brioșe și distribuim în mod egal compoziția. Dacă ne rămâne aluat, îl punem în alte două forme, pe care le colorăm separat.

Le punem la cuptor pentru 20 de minute și testăm cu scobitoarea înainte să le scoatem.

Le lăsăm puțin să se răcească și ornăm cu frișcă din comerț și fulgi de migdale.

Negresă îndrăgostită

Rețeta de negresă îndrăgostită este asemănătoare cu cea tradițională, însă în aceasta se folosește și gem de vișine.

Negresa cu vișine/cireșe. FOTO Shutterstock
Negresa cu vișine/cireșe. FOTO Shutterstock

Ingrediente:

Gem de vișine, 150 g unt, 200 g zahăr, trei linguri de lapte, două-trei linguri zdravene de cacao, miez de nucă, trei ouă, esență de vanilie, praf de copt, cinci linguri de făină.

Mod de preparare:

Punem într-o oală următoarele ingrediente: zahăr, unt, lapte, cacao. Le fierbem până când se topește untul și amestecăm continuu.

Luăm nucile, le punem în tocător și le pisăm, apoi le adăugăm și pe ele.

Mixăm albușurile  până când se fac spumă.

Lăsăm amestecul la răcit și apoi punem următoarele ingrediente: gălbenuș, esență de vanilie, făină cu praf de copt. La final punem și albușurile peste, se arată pe pagina beko.ro.

Luăm o tavă și o tapetăm cu hârtie de copt. Turnam apoi compoziția în ea.

Lăsăm la cuptor pentru 20-25 minute, la o temperatură de 180 de grade.

O lăsăm să se răcească și la final punem gem de vișine pe deasupra.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite