Cum se găteşte cea mai simplă şi mai gustoasă brioşă de post. Reţeta fără ouă, unt sau lapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Briose
Briose

Brioşele sunt ideale pentru perioada de post, ele putând fi pregătite foarte simplu şi rapid cu dulceaţă sau alte fructe, fără a fi nevoie să folosim ouă, unt, lapte sau produse "de dulce".

Şi în perioada de post se pot prepara dulciuri gustoase şi delicioase. Alături de tanti Maria Popa vă prezentăm o reţetă simplă şi rapidă de brioşe.

Ingrediente

1 cană zahăr

1/2 cană ulei

1 cană apă

2 căni făină

1 plic zahăr vanilinat

1 plic praf de copt

2 linguri cacao

2 linguri fulgi de nucă de cocos

2-3 linguri dulceaţă

esenţă de portocală

Mod de preparare

“Apa, uleiul, zahărul, zahărul vanilinat, praful de copt şi făina se pun într-un bol după care se mixează până se omgenizează. Jumătate din compoziţie se pune într-un bol separate şi se adaugă dulceaţa şi esenţa de portocale. În cealaltă compoziţite punem cacao şi fulgii de cocos.

Cu lingura punem în formele de brioşe unse cu ulei, o lingură din compoziţia albă cu dulceaţă şi o lingură din compoziţia cu cacao. Cu vârful unui bat pentru frigăruie, amestecăm puţin în cele două compoziţii. Dăm la cuptor, la foc mediu 30-35 minute, până ce suprafaţă devine fermă. Facem testul cu scobitoarea.

Scoatem brioşele şi le lăsăm la răcit pe un grătar metalic. Se pudrează cu zahăr praf sau se ornează cu biluţe colorate. Pofta bună!”, ne-a explicat tanti Maria Popa.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite