Negresă delicioasă cu cireşe şi nuci
0
O alegere bună pentru cei care iubesc ciocolata şi fructele, negresa cu cireşe şi nuci poate reprezenta desertul ideal pentru zilelel în care aştepaţi prietenii în vizită.
Ingrediente:
- 160 g ciocolată neagră
- 15 g unt
- 3 ouă
- 200 g zahăr brun
- 100 g făină
- 1/2 linguriţă cu praf de copt
- 2 linguri cu cacao
- un praf de sare
- 100 g nuci braziliene, rumenite şi tăiate mărunt
- 1 cutie cu compot de cireşe, scurse
- cacao, pentru decor
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 170°C.
Tapetează o tavă de copt pătrată, cu latura de cel mult 20 cm.
Topeşte ciocolata şi untul la bain-marie. Lasă deoparte să se răcească.
Într-un bol mare, bate ouăle cu zahărul timp de 3 minute, apoi încorporează încet ciocolata. Adaugă făina, praful de copt, cacao şi sare. Omogenizează.
Adaugă nucile şi cireşele şi toarnă compoziţia în tavă.
Se lasă la copt 40-45 de minute.
Scoate prăjitura din cuptor, las-o să se răcească în tavă apoi taie bucăţi egale.
Înainte de servire, presară cacao deasupra.
Sursă: restaurantedelux.ro