Cum prepari Prăjitura Snickers. Rețeta în patru pași care garantează un desert delicios

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prăjitura Snickers, inspirată de celebrele batoane cu ciocolată omonime, este, pe cât de gustoasă, pe atât de aspectuoasă. CaTine.ro a publicat rețeta, a cărei listă de ingrediente este ceva mai lungă decât în cazul altor prăjituri.

 Prăjitura Snickers. FOTO Rețetefeldefel.ro
Prăjitura Snickers. FOTO Rețetefeldefel.ro

Pentru blat:

  • șapte albușuri
  • un praf de sare
  • 140 gr de zahăr
  • o linguriță cu esență de vanilie
  • 200 gr de nucă măcinată
  • 60 gr de făină
  • 0 linguriță de praf de copt.

Pentru glazura de ciocolată albă:

Pentru crema caramel cu alune:

  • 200 gr de zahăr
  • șapte gălbenușuri
  • 200 gr de alune.

Pentru glazura de ciocolată neagră:

  • 200 gr de ciocolată neagră
  • 25 gr de unt sau ulei.

Cum se prepară Blatul și glazura de ciocolată albă

Se prepară mai întâi blatul de bezea cu nucă. După răcirea acestuia, se pregătește glazura de ciocolată albă. Când și aceasta se răcește, se prepară crema caramel cu alune, apoi glazura de ciocolată neagră.

Se pornește cuptorul și se setează la 180 de grade Celsius și se pune hârtie de copt într-o tavă cu laturile de aproximativ 33/40 cm.

Într-un bol mai mare se amestecă albușurile cu un praf de sare, până când devin cristaline. Se adaugă puțin câte puțin zahărul, amestecând energic până se obține o bezea fermă.

Se adaugă apoi nuca măcinată fin, esența de vanilie și se încorporează treptat făina trecută prin sită, împreună cu praful de copt.

Compoziția se întinde în tavă uniform și se coace la 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

Se scoate și se lasă să se răcească, apoi se prepară glazura de ciocolată albă.

Într-un bol termorezistent pus pe baie de aburi se adaugă ciocolata albă, mărunțită, împreună cu untul tăiat în cuburi. Se amestecă continuu până când ingredientele se topesc și se omogenizează, apoi se întinde imediat peste blatul de bezea cu nucă, răcit.

Cum se prepară crema caramel cu nuci și glazura de ciocolată neagră

Gălbenușurile cu 50 de grame de zahăr se amestecă până când granulele de zahăr nu se mai simt.

Se așază o crăticioară pe flacăra aragazului, la intensitate minimă și se adaugă în ea 150 gr de zahăr. Zahărul se lasă la caramelizat, amestecând în el cu o spatulă și adăugând untul tăiat în cubulețe. Se amestecă intens până când și untul este topit.

Se ia de pe foc și se adaugă alunele în sosul caramel. Se amestecă timp de câteva secunde, apoi se adaugă compoziția de gălbenușuri. Se omogenizează și se așază din nou pe foc, amestecând până devine consistentă. Se lasă apoi să se răcească și se întinde-o uniform peste glazura de ciocolată albă.

Pentru prepararea glazurii de ciocolată neagră se pune ciocolata ruptă și untul într-un bol așezat pe baie de aburi, amestecând până la topirea ingredientelor și omogenizare. Se  întinde glazura ușor fierbinte peste crema caramel cu alune.

Când glazura de ciocolată neagră devine fermă, prăjitura se poate porționa, potrivit sursei citate.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite