De ce trebuie să pui oțet în apa în care speli căpșunele. Rezultatul e uimitor VIDEO

0
Publicat:

Sezonul acestor fructe delicioase a început. Iată cum poți să te bucuri la maximum de gustul și de prospețimea căpșunelor, dacă folosești acest truc.

Deși au încă un preț prohibitiv pentru unii cumpărători, căpșunele cultivate în România au apărut deja pe tarabele din piețe și în magazine. Însă sezonul e abia la început și, până în iunie, ne putem bucura de aceste fructe delicioase și sănătoase.

Sezonul căpșunelor a început FOTO Shutterstock
Sezonul căpșunelor a început FOTO Shutterstock

Deși arată apetisant și pot fi frumos ambalate, căpșunele nu trebuie consumate niciodată nespălate, la fel ca restul fructelor și al legumelor. Iar o simplă clătire cu apă rece nu este cea mai indicată metodă.

Căpșunele pot ascunde diverse reziduuri, pământ, praf, gâze, viermișori, larvele unor insecte sau microorganisme, care nu pot fi îndepărtate printr-o simplă spălare.

Există mai multe soluții și combinații pentru spălarea acestor fructe: clătire în apă cu bicarbonat de sodiu, spălare în apă cu sare, curățare în apă cu oțet. Iar această ultimă modalitate este cea mai eficientă.

Pune două căni mari de apă și două linguri de oțet de mere într-un castron încăpător. Scufundă fructele astfel încât să fie bine acoperite cu lichid și lasă-le aproximativ 30 de minute. După aceea, clătește-le bine sub jet de apă rece, pentru a îndepărta mirosul de oțet. Lasă-le la scurs într-o sită, apoi păstrează-le la frigider, așezate în caserole, pe șervețele de hârtie, care vor absorbi umiditatea.

Oțetul în sine nu prelungește durata de viață a fructelor, dar are o altă calitate. Oțetul este un acid (acid acetic) care ucide germenii, bacteriile, ciupercile și microorganismele aflate pe fructe, inclusiv diverse tipuri de mucegai. Aceeași tehnică funcționează pentru a curăța toate fructele sensibile precum zmeura, afinele, coacăzele, murele etc.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite