Cum prepari un delicios cheesecake în trei culori
0
O delicatesă americană poate fi pregătită fără efort şi la tine în bucatarie. Astăzi îţi propunem cheesecake în trei culori pentru ocazii festive.
Ingrediente:
Crusta
250 grame biscuiţi digestivi cacao
150 grame unt topit
Crema
400 grame cremă de brânză
250 grame mascarpone
150 grame ricotta
200 grame zahăr pudră
1 linguriţă esenţă de vanilie
2 mililitri esenţă de rom (1 fiolă)
200 mililitri frişcă lichidă
50 grame fulgi de ciocolată neagră
15 grame gelatină granulată
Crema de ciocolată
200 mililitri frişcă lichidă
100 grame zahăr
160 grame ciocolată neagră (75% cacao)
2 linguri cacao neagră
70 mililitri coniac
Decor
50 grame ciocolată albă
Mod de preparare:
Crusta
Mixăm biscuiţii cu ajutorul robotului de bucătarie, apoi îi amestecăm cu untul topi. Aşezăm crusta într-o formă de tort cu diametru de 22 de centimetri, tapetată cu hârtie de copt. Îmbrăcăm baza şi puţin din pereţi. Până când pregătim crema, dăm forma la frigider.

Crema
Hidratăm gelatina în 7 linguri de apă rece, timp de 10 minute, apoi o topim pe foc mic, fără să o dăm în foc deoarece îşi poate pierde proprietăţile de închegare. Într-un castron mixăm mascarponele, crema de brânză, ricotta şi zahărul pudră, apoi adăugăm esenţa de vanilie şi esenţa de rom.
În gelatina hidratată şi apoi topită adăugăm câteva linguri din crema de brânză, apoi o amestecăm cu toată crema.
Peste cremă adăugăm frişca bătută spumă.
Crema obţinută o împărţim în 3. Prima parte o aşezăm peste crustă şi dăm la frigider pentru 15 minute (pentru a se întări).

A doua parte de cremă o amestecăm cu ciocolata negră dată pe răzătoarea mare şi o aşezăm peste crema albă, apoi dăm din nou la frigider.

A treia parte de cremă o vom amesteca cu crema de ciocolată de mai jos.
Crema de ciocolată
Într-o crăticioară punem frişca lichidă cu zahărul pe foc mic, până începe să fiarbă. Luăm de pe foc şi adăugăm ciocolata neagră ruptă bucaţele şi pudra de cacao neagră.
Lăsăm crema de ciocolată să se răcească, apoi adăugăm coniacul. Această cremă o amestecăm cu a treia parte din crema albă rămasă, apoi o întindem în forma de tort.

Dăm din nou la frigider pentru minim 3 ore sau de seara până dimineaţa, apoi cu un cuţit trecut prin apă fiartă şi sters desprindem crema de forma.
Decor
Ciocolata alba o topim, apoi o turnăm într-o pungă căreia îi decupăm un colţ micuţ. Trasăm dungi peste cheesecake.
Tăiem cheesecake-ul cu un cuţit trecut prin apă fiartă şi şters.

Sursă: miremirc.ro