Cum faci piperchi țârgâsâti, cea mai bună mâncare de vară din bucătăria aromânilor. Simona Halep a avut-o la nuntă

0
Publicat:

Pregătit din ingrediente de sezon, într-o combinație delicioasă, acest fel de mâncare este savuros vara, când legumele sunt pline de gust.

Secretul acestui fel de mâncare îl constituie legumele proaspete de sezon FOTO Shutterstock
Secretul acestui fel de mâncare îl constituie legumele proaspete de sezon FOTO Shutterstock

Piperchi țârgâsâti (ardei prăjiți) conține doar câteva ingrediente și este extrem de ușor de preparat, chiar și pentru un novice în bucătărie. Iar rezultatul final este atât de gustos, încât sigur îl vei pregăti din nou.

Secretul acestui fel de mâncare nelipsit vara și toamna de la mesele aromânilor îl constituie ingredientele proaspete de sezon, adică roșiile și ardeii. Alături de preparate rafinate din bucătăria franceză, Simona Halep a avut și acest fel tradițional de mâncare la nunta sa cu Toni Iuruc.

Iată cum se prepară Piperchi țârgâsâti

Ingrediente

  • 700-800 g ardei grași sau capia
  • 500 g roșii zemoase, de grădină
  • 200 g telemeau de oi
  • 3-4 ouă
  • sare, după gust
  • piper negru măcinat, după gust
  • 70 ml ulei de măsline sau de floarea-soarelui

Speli ardeii, îi cureți de cotoare, semințe și nervuri, apoi îi tai cuburi de aproximativ 2 cm. Speli roșiile, îndepărtezi cotoarele, apoi le toci cubulețe sau le dai prin răzătoarea mare.

Într-un vas antiaderent, încingi uleiul și călești ardeii, la foc mediu, sub capac, aproximativ 10 minute, până ce se prăjesc și se înmoaie. Adaugi roșiile și mai fierbi amestecul încă 10-15 minute, până ce scade zeama. Condimentezi cu sare și piper, după gust, ținând cont de faptul că telmeaua e deja sărată.

Bați ouăle și le torni în vas, amestecând rapid, 30 de secunde, astfel încât să se formeze un sos îngroșat. Presari brânza sfărâmată sau dată prin răzătoare, pui capacul și mai lași compoziția câteva minute, să se gătească ouăle la căldura reziduală și să se întrepătrundă aromele. Servești cu pâine de casă.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite