Cea mai simplă metodă de a curăța vinetele coapte. Cu acest truc sunt gata în câteva secunde VIDEO

0
Publicat:

Salata de vinete este una dintre cele mai iubite mâncăruri, însă mulți renunță să o prepare, pentru a evita operațiunea migăloasă de curățare a vinetelor coapte.

Salata de vinete, un deliciu vara FOTO Shutterstock
Salata de vinete, un deliciu vara FOTO Shutterstock

Vinetele pot fi preparate în nenumărate feluri, însă tradiționala salată de vinete coapte este preferata multora. Aceste legume sunt în plin sezon și se găsesc în toate piețele, așa că trebuie să profităm de ele.

Pentru a prepara aceste legume delicioase, vom alege vinete mari, bine coapte, cu o culoare cât mai închisă - vinețiu spre negru. Le vom coace pe grătar sau la flacăra aragazului, toate părțile, întorcându-le rapid pentru a se găti uniform.

Curățarea vinetelor se va face cât sunt încă fierbinți, chiar dacă nu este tocmai ușor. Un truc este să le puneți pe un tocător și să le ajutați de două linguri, astfel operațiunea va deveni mai rapidă și mai puțin dificilă.

Însă o metodă și mai ușoară, cu un rezultat garantat în doar câteva secinde, este următoarea. Vinetele coapte se lasă câteva minute la răcorit, se înfășoară în folie alimentară, apoi se taie capătul dispre codiță. Apoi, se strange ușor vânăta și tot miezul copt va fi împins din coajă.

Odată obținut miezul, se presară cu un praf de sare grunjoasă și se lasă la curs, înainte de prepararea salatei de vinete (sau a altor mâncăruri).

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite