Mâncăruri alese la nunta Simonei Halep: preparate tradiţionale machedoneşti şi exotice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep a radiat la petrecere
Simona Halep a radiat la petrecere

Simona Halep s-a căsătorit miercuri, 15 septembrie a.c., cu logodnicul său Toni Iuruc. Cununia civilă a avut loc miercuri după-amiază, la clubul de fiţe Fratelli din nordul Mamaiei, acolo unde s-a desfăşurat şi petrecerea.  La petrecere au cântat formaţia machedonească Pindu, Loredana Groza şi Dan Bitman.

Invitaţii cuplului s-au putut bucura de un meniu exclusivist, cu multe feluri de mâncare aparte, conform publicaţiei Fanatik. Preparatele au fost atât machedoneşti, cât şi exotice: mix de platouri tradiţionale româneşti (mezeluri de Covasna şi brânzeturi), plăcinte machedoneşti servite cu lapte bătut, salată de vinete servită cu ardei copţi, zacuscă de legume, piperchi din ardei graşi cu roşii şi brânză de oaie, piure de năut cu muguri de pin şi pătrunjel servit cu lipie, platou de crudităţi, sushi, selecţie de blinis cu icre negre (miniclătite), piept de raţă cu chutney de mango, terină de foie gras cu trufe, tartar de vită cu chips de cartofi dulci, tartar de ton cu biscuiţi şi miso, scoici Saint Jacques cu sos de unt şi citrice, tartar de langustine cu îngheţată de avocado şi vanilie, peşte alb şi caracatiţă servite pe un pat de ridiche, piure de broccoli şi vinegreta de mango, sărmăluţe tradiţionale în foi de viţă, sărmăluţe tradiţionale în foi de varză, muşchi de vită maturat de origine Argentina cu sare roz şi piept de porumbel, langustină servită cu sparanghel, sos brun şi dulceaţă de cireşe cu zmeură, candy bar.

Meniul nu a lăsat de dorit nici la capitolul băuturi. Invitaţii au avut la dispoziţie o mare varietate de sortimente: şampanie Dom Perignon, Whisky Johnnie Walker Blue Label, Whisky Glenmorangie 10 ani, Whisky Glenmorangie Extremely Rare 18 ani, Whisky Chivas Regal Salute 21 ani, Whisky Mars Kasei, Coniac Hennessy, Vodcă Beluga Gold Line, Vodcă Grey Goose, Gin Tanqueray, Rom Zacapa, Cinzano Vermouth, Campari, Aperol, Fernet Branca, Amaretto Disaronno, Baileys Irish cream, Prosecco Grande Vento, vin alb, vin roşu, vin rose, apă plată, apă minerală, pepsi, sucuri naturale, Red Bull, ceai, cafea.

Dintre felurile de mâncare din meniu, în evidenţă a ieşit piperchi din ardei graşi cu roşii şi brânză de oaie, un preparat specific machidonilor. Piperchi este, în ansamblu, o tocană de ardei, preparată de obicei cu brânză de oaie şi ouă, iar uneori şi cu carne. 

Citeşte şi: 

 Imagini de la nunta Simonei Halep cu Toni Iuruc. Dansul mirilor, pe muzica trupei Holograf VIDEO 

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite