Cum faci cel mai simplu și mai bun pui asiatic. Pontul pentru cei care vor să evite prăjeala

0
Publicat:

Mâncarea asiatică pare cel puțin exotică și, deși este foarte gustoasă, nu toată lumea știe să o gătească. Dincolo de faptul că are ingrediente cu care nu suntem toți familiarizați, și procedurile sunt diferite față de mâncarea tradițională românească.

Puiul asiatic este foarte ușor de gătit  FOTO laprovincia.ro
Puiul asiatic este foarte ușor de gătit FOTO laprovincia.ro

Însă o rețetă ușoară pe care oricine o poate prepara și pe care o propune chef Roxana Blenche este cea de pui asiatic. Carnea de pui este și foarte sănătoasă, iar pieptul cu atât mai mult, fiind fără grăsime.

Pentru pui avem nevoie de:

Piept de pui – 2-3 bucăți

Praf de copt  - o linguriță

Bicarbonat alimentar – o linguriță

Amidon de porumb – o lingură

Sare, piper - după gust

Făină care crește singură – 200 g

Făină de amidon – 200 grame

Apă minerală – 200 ml

Ulei pentru prăjit

Pentru sos:

O lingură mare de miere

Două linguri de sos sweet chilli

O lingură de amidon de porumb

Cum se prepară:

Bucățile de piept de pui se taie fâșii, se pun într-un bol încăpător și se adaugă praful de copt peste ele, apoi bicarbonatul și amidonul de porumb. Se adaugă sarea și piperul și 50 ml de apă, și zece millitri de ulei de susan, după care se amestecă bine și se lasă zece minute la marinat.

Între timp, într-un alt vas se pune făină de grâu care crește singură, făina de amidon și apa minerală. Se amestecă toate foarte bine cu un tel, până se obțineun aluat ca și cel de clătite, după care fâșiile de pui se dau  prin acest amestec și se pun la prăjit în baie de ulei.

Pont: aluatul pentru pane poate fi folosit și la creveți, ca și la orice altceva am vrea să preparăm pane.

Pont: Pentru cei care vor să evite prăjeala, puiul astfel preparat se poate coace la cuptor, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Cum preparăm sosul:

Pentru sos, amestecăm într-o tigaie o lingură mare de miere, două linguri de sweet chilli, o lingură de amidon de porumb, se lasă pe foc circa două minute și se amestecă încontinuu. Apoi se toarnă peste bucățile de pui prăjit și se amesecă bine. Opțional, se pot pune semințe de susan deasupra.

Poftă bună!

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite