Combinaţia ideală de organe de porc şi bucăţi de carne pentru o pomană a porcului desăvârşită de un boţ cald de mămăligă, mujdei şi telemea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pomana porcului. FOTO papamond.ro
Pomana porcului. FOTO papamond.ro

Tăiatul porcului este un obicei care se încheie cu o pomană a porcului tocmai sacrificat, în care se regăsesc cele mai bune bucăţele de carne şi de organe ale guiţătorului, sfârâite în untură. Vă propunem o reţetă de pomana porcului cu niscai mujdei şi bucăţi de telemea.

Ingrediente:

500 grame de ceafă
500 grame de fleică
300 grame de ficat
200 grame de rinichi
500 grame de splină
200 grame de şorici
3 căpăţâni de usturoi
1 ceaşcă de vin alb
piper
sare
paprica
6 ouă
50 grame de untură
6 bucăţi de telemea

Mod de preparare (pentru şase porţii):

Carnea se spală bine, se taie cuburi şi apoi se piperează. Într-o craţiţă încăpătoare sau o tigaie mai adâncă se încinge untura, se adaugă mai întâi bucăţelele de ceafă, se rumenesc puţin, se adaugă bucăţile de fleică şi se lasă şi ele la rumenit, apoi urmează organele. Se lasă totul la prăjit, la foc potrivit.

pomana porcului

FOTO delicatesa.ro

Curăţaţi usturoiul, apoi îl pisaţi şi faceţi o pastă pe care o diluaţi cu puţină apă. Când este gata carnea, săraţi şi turnaţi mujdeiul, apoi ceaşca de vin alb, şi mai lăsaţi cratiţa să sfârâie zece minute pe foc, conform retete-gustoase.ro.

Peste bunătatea de carne şi măruntaie puse într-o strachină aruncaţi un capac de ou ochi şi câte o bucată de branză pentru fiecare oaspete. Fiind o mâncare destul de grea, puteţi să o însoţiţi cu un pahar de vin roşu, sec, dar şi cu un păhărel de ţuică sau chiar de palincă. Poftă bună şi La mulţi Ani! 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite