Cum preparăm cea mai delicioasă tobă de casă, un preparat nelipsit de pe mesele românilor în perioada Sărbătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cea mai delicioasă tobă de casă FOTO legumedegradina.ro
Cea mai delicioasă tobă de casă FOTO legumedegradina.ro

Bucatele tradiţionale umplu mesele românilor în perioada sărbătorilor, iar dintre acestea, cele mai populare sunt preparatele din carne de porc. De aceea, pentru un festin cât mai îmbelşugat, vă propunem cea mai bună reţetă de tobă de casă.

Cea mai delicioasă de tobă de casă: ingrediente

- 2 urechi de porc 

- 2 rinichi de porc 

- o limbă de porc 

- un bucată de muşchi de porc 

- o inimă de porc 

- un stomac de porc 

- 250 de grame de slănină cu carne 

- o jumătate de kilogram de pulpă de porc

- 4 căţei de usturoi

- sare 

- piper măcinat

- piper boabe

- foi de dafin

Cea mai delicioasă de tobă de casă: preparare

Pentru toba de porc tradiţională, făcută în stomac de porc, se curăţă bine stomacul de porc de membrană interioară. Cea mai simplă metodă, şi cea recomandată, este curăţarea cu sare grunjoasă. După ce se freacă bine, se spală şi se lasă o oră în apă cu oţet şi ceapă tăiată felii, pentru neutralizarea mirosului. Scoatem apoi stomacul şi îl clătim bine, potrivit culinar.ro. În cazul în care cumpăraţi stomacul de porc pentru tobă, îl puteţi găsi în măcelării gata curăţat.

Punem la fiert urechile, rinichii, limba, inima, muşchiul, slănina şi pulpa de porc, după care se condimentează cu boabele de piper, sare după gust şi foi de dafin. Se lasă pe foc o oră, iar după ce dau în fiert se scot şi se lasă la răcit. Limba se curăţă de pieliţa albă şi se toacă, alături de celelalte măruntaie, în cubuleţe mari. Se amestecă apoi cu usturoiul pisat, sare şi piper măcinat după gust, şi două polonice din zeama în care au fiert. 

Se umple stomacul cu compoziţia obţinută şi se coase deschizătura, apoi se introduce într-o bucată de dres, care se prinde bine la capete. 

Punem din nou la fiert zeama în care au fiert organele, iar când această începe să clocotească se pune toba în oală. Se lasă la fiert 30 de minute, înţepându-se, din când în când, toba cu un ac. Se scoate din zeamă cu o paletă şi se aşează într-un lighean. Punem deasupra tobei un fund de lemn, iar peste el aşezăm o greutate. Lăsăm toba la rece cel puţin până a doua zi.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite