Ciorbă de curcan cu tăiţei de casă
0Pe lângă proteine şi grăsimi, carnea de curcan oferă fosfor, fier, zinc, cupru şi vitaminele B2, B3, B5, B6 şi B12. Înainte de a prepara ciorbă de curcan cu tăiţei de casă, este bine să păstrezi carnea cât mai puţin. O poţi lăsa totuşi două-trei zile la frigider. Curcanul gătit nu trebuie ţinut mai mult de două ore la temperatura camerei.
Ciorbă de curcan cu tăiţei de casă – Ingrediente (6 porţii)
măruntaiele şi aripile de la un curcan potrivit
1 morcov mare
1 rădăcină pătrunjel
½ ţelină mică
1 praz micuţ sau 1 ceapă mare
1 ardei gras
450 g roşii în bulion
1 l borş de casă
sare
1 legătură leuştean verde (sau uscat)
Pentru tăiţei
1 ou
1 praf de sare
făină cât cuprinde