Cel mai simplu și rapid desert de Crăciun. Nu necesită coacere, e delicios și arată spectaculos VIDEO

0
Publicat:

Dacă vreți să vă surprindeți invitații cu un desert fără bătaie de cap, încercați un cheesecake rapid, recomandat de retetesivedete.ro. Este cel mai simplu desert festiv pe care-l puteți prepara acasă, de Crăciun sau în orice altă zi.

Este soluția ideală pentru cei care n-au avut timp de preparate sofisticate, arată senzațional, iar gustul îi va da pe spate pe invitați.

În plus prăjitura nu necesită coacere, ci doar ceva timp la frigider. În doar o jumătate de oră este gata.

Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a pregăti un cheesecake rapid de Crăciun, după o rețetă foarte apreciată pe Instagram:

Pentru baza de biscuiți

350 g biscuiți (puteți amesteca unii digestivi cu ciocolată și biscuiți simpli)

100 g unt topit

Pentru cheesecake

800 g cremă de brânză

150g zahăr pudră

o linguriță extract de vanilie

una-dpuă linguri de pastă tartinabilă

150 ml frișcă

80 g biscuiți zdrobiți

Pentru ganache

150 g chipsuri de ciocolată albă

100 ml frișcă lichidă

o lingură cremă tartinabilă 

Pentru decorațiunile de brad

O ciocolată ambalată în plastic (nu în staniol și hârtie)

chipsuri de ciocolată neagră

bombonele colorate

Sticks-uri

Mod de preparare

Pisați sau măcinați biscuiții într-un blender, apoi amestecați cu untul topit. Puneți compoziția în tava cu pereți detașabili și apăsați bine cu o lingură sau fundul unui pahar.

Bateți smântâna pentru frișcă. Amestecați, separat, cu ajutorul unui mixer, celelalte ingrediente lichide, apoi adăugați frișca, și, la final, biscuiții mărunțiți. Turnați crema deasupra blatului și dați cheesecake-ul la frigider câteva ore. Puteți lăsa și peste noapte, ca să finalizați desertul a doua zi.

Topiți ciocolata în ambalaj (prin scufundare în apă fierbinte), tăiați un colț al ambalajului și conturați, ca în video, brăduți pe o bucată e hârtie de pergament, folosind ca bază un sticks. Presărați deasupra bombonele colorate și chipsurile de ciocolată. Lăsați să se întărească.

Când crema de tort s-a întărit, preparați ganache pentru a finaliza prăjitura. Topiți ciocolata, apoi amestecați cu frișca și crema tartinabilă. Distribuiți pe suprafața tortului. Puneți din nou la frigider ca să se întărească. Decorați cu brăduții de ciocolată și cu câțiva biscuiți fărâmițați.

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite