Cel mai simplu și rapid desert de Crăciun. Nu necesită coacere, e delicios și arată spectaculos VIDEO
0Dacă vreți să vă surprindeți invitații cu un desert fără bătaie de cap, încercați un cheesecake rapid, recomandat de retetesivedete.ro. Este cel mai simplu desert festiv pe care-l puteți prepara acasă, de Crăciun sau în orice altă zi.
Este soluția ideală pentru cei care n-au avut timp de preparate sofisticate, arată senzațional, iar gustul îi va da pe spate pe invitați.
În plus prăjitura nu necesită coacere, ci doar ceva timp la frigider. În doar o jumătate de oră este gata.
Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a pregăti un cheesecake rapid de Crăciun, după o rețetă foarte apreciată pe Instagram:
Pentru baza de biscuiți
350 g biscuiți (puteți amesteca unii digestivi cu ciocolată și biscuiți simpli)
100 g unt topit
Pentru cheesecake
800 g cremă de brânză
150g zahăr pudră
o linguriță extract de vanilie
una-dpuă linguri de pastă tartinabilă
150 ml frișcă
80 g biscuiți zdrobiți
Pentru ganache
150 g chipsuri de ciocolată albă
100 ml frișcă lichidă
o lingură cremă tartinabilă
Pentru decorațiunile de brad
O ciocolată ambalată în plastic (nu în staniol și hârtie)
chipsuri de ciocolată neagră
bombonele colorate
Sticks-uri
Mod de preparare
Pisați sau măcinați biscuiții într-un blender, apoi amestecați cu untul topit. Puneți compoziția în tava cu pereți detașabili și apăsați bine cu o lingură sau fundul unui pahar.
Bateți smântâna pentru frișcă. Amestecați, separat, cu ajutorul unui mixer, celelalte ingrediente lichide, apoi adăugați frișca, și, la final, biscuiții mărunțiți. Turnați crema deasupra blatului și dați cheesecake-ul la frigider câteva ore. Puteți lăsa și peste noapte, ca să finalizați desertul a doua zi.
Topiți ciocolata în ambalaj (prin scufundare în apă fierbinte), tăiați un colț al ambalajului și conturați, ca în video, brăduți pe o bucată e hârtie de pergament, folosind ca bază un sticks. Presărați deasupra bombonele colorate și chipsurile de ciocolată. Lăsați să se întărească.
Când crema de tort s-a întărit, preparați ganache pentru a finaliza prăjitura. Topiți ciocolata, apoi amestecați cu frișca și crema tartinabilă. Distribuiți pe suprafața tortului. Puneți din nou la frigider ca să se întărească. Decorați cu brăduții de ciocolată și cu câțiva biscuiți fărâmițați.