Ce să faci cu resturile de prăjituri rămase după Crăciun. Desertul delicios pe care îl poți prepara
0Au trecut deja sărbătorile, însă, cu siguranță, ne-au mai rămas cel puțin câteva dulciuri. În loc să le aruncăm, putem apela la o rețetă simplă, pentru a le transforma într-o nouă prăjitură.

E bine de știut că, dacă nu mai vrem să le consumăm, există o soluție perfectă pentru a transforma aceste resturi într-un produs delicios.
Potrivit celor de la bucatarmaniac.ro, în loc să aruncăm aceste dulciuri rămase la gunoi, le putem transforma într-o prăjitură simplă, pentru care tot ce ne trebuie sunt câteva ingrediente banale, desigur, pe lângă prăjiturile și resturile din blaturile, cozonacii, checurile, fursecurile neconsumate, de preferabil fără cremă, pe care le vom încorpora:
125 grame de margarină pentru prăjituri
2 linguri de cacao
esență de rom
3 linguri de zahăr
zahăr vanilat
fructe confiate, sau ciocolată rasă
150 - 200 ml de lapte.
Cum putem pregăti prăjitura de resturi
Cantitățile diferă însă în funcție de câte resturi avem la dispoziție.
Modul de preparare este de asemănător cu cel pentru salamul de biscuiți, numai că amestecul rezultat îl vom modela în biluțe.
Începem prin a amesteca pe foc laptele cu zahărul, margarina și cacao, până când totul devine o compoziție omogenă.
Apoi, după ce acest amestec s-a răcit, vom adăuga esența de rom, dar și zahărul vanilat, sau esența de vanilie.