Cornulețe rapide și fragede, umplute cu magiun. Rețeta simplă a unui desert care se topește în gură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu doar câteva ingrediente puteți prepara unul dintre cele mai delicioase deserturi. Cornulețele fragede, umplute cu magiun, se fac iute. Rețeta de cornulețe este una dintre cele mai simple și ușor de făcut. Sunt gustoase și nu conțin drojdie, praf de copt sau alt agent de creștere.

Cornulețe fragede cu magiun FOTO Shutterstock
Cornulețe fragede cu magiun FOTO Shutterstock

Ingrediente:

  • 250 gr unt
  • 250 gr făină
  • 250 gr mascarpone
  • magiun de prune

Mod de preparare:

Se frământă bine toate ingredientele până se obține un aluat elastic (se mai poate adăuga puțină făină), apoi se modelează cornulețele. Se umplu cu magiun de prune. Se coc la 180 de grade C, în jur de 10-12 minute, până încep să se rumenească ușor. Se scot pe un platou și se pudrează cu zahăr vanilat.

Rețeta de cornulețe rapide este gata. Sunt fragede de se topesc în gură, așadar vă invit să le încercați. Poftă bună!, arată gustos.ro.

Gogoși pufoase de post: cea mai ieftină și ușoară rețetă. Desertul delicios pe care nu îl poți refuza

Cu câteva ingrediente ieftine iese un desert de milioane. Gogoșile pufoase de post se prepară rapid și sunt un dulce de nerefuzat. Simple sau umplute cu gem, spanac ori varză, gogoșile sunt gata cât ai clipi.  

Și nu orice fel de gogoși, ci gogoși pufoase, cu un gust irezistibil și un miros dulce-vanilat.

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 1 linguriță cu vârf zahăr 
  • 6 g drojdie uscată sau 20 g drojdie proaspătă
  • 350-400 ml apă călduță
  • 2-3 linguri ulei
  • arome, după preferință: vanilie, coajă de lămâie sau portocală, rom, scorțișoară.
  • 1 praf de sare, cât se ia cu 3 degete
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră vanilat pentru decor

Mod de preparare:

1. Se cerne făina, ca să se aerisească și să se elimine eventualele corpuri străine.

2. Se adaugă drojdia uscată și zahărul și se amestecă. Dacă folosiți drojdie proaspătă, aceasta se lichefiază cu 1 linguriță de zahăr și se toarnă peste făină, se arată pe site-ul pofta-buna.ro al Ginei Bradea.

3. Se adaugă sarea, aromele și 400 ml de apă.

4. Se amestecă totul, apoi se mai adaugă puțină apă dacă aluatul e prea tare. În general mai e nevoie de 1-2 linguri de apă sau făină.

5. Se începe framântarea, adăugând puțin câte puțin uleiul. Nu se frămâtă mult, e un aluat simplu, ușor, așa că este nevoie doar să fie bine încorporate toate ingredientele. În 10 minute este gata.

6. Se acoperă vasul cu aluat, apoi se lasă la cald până își dublează volumul.

7. Se rup bucăți de aluat și se modelează gogoșile, în forma și mărimea dorită Acum eu am întins o foaie cam de 1cm grosime, pe masa unsă cu ulei și am decupat cercuri cu un pahar, arată Gina Bradea.

8. Se lasă la dospit 15 minute.

9. Se prăjesc în ulei incins, la foc potrivit. Când sunt aurii se întorc pe partea cealaltă, iar când sunt aurii pe ambele părți, se scot în strecurătoare sau pe șervețele de hârtie.

Iar dacă vreți să le faceți umplute, pot fi dulci sau sărate, umplute cu gem, varză, urzici, spanac, ciuperci, mere, vișine sau cireșe, cartofi.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite