Ce feluri de mâncare tradițională preferă românii. Un desert ocupă primul loc în topul celor mai comandate preparate cu specific românesc

0
Publicat:

Papanasii, ciorba de fasole si micii sunt cele mai comandate preparate traditionale, potrivit companiei de curierat Glovo.

Papanașii, cel mai comandat fel de mâncare tradițional - Foto Glovo
Papanașii, cel mai comandat fel de mâncare tradițional - Foto Glovo

Cu puțin înainte de Ziua Națională a României, compania de curierat a analizat care sunt preparatele tradiționale preferate de români, în urma comenzilor pe care le-au plasat pe platformă. 

În topul celor mai comandate preparate tradiționale românești se regăsesc papanașii, ciorba de fasole și micii. 

Papanașii au fost cel mai comandat fel de mâncare tradițional în 2023, cu peste 140.000 de comenzi. 

Pe locul al doilea se plasează ciorba de fasole, cu 118.000 de porții comandate. Iar pe locul al treilea, se situează micii cu 43.000 de porții (de până la patru mici) comandate. 

Anul trecut, de Ziua Națională au fost comandate pe această platformă cele mai multe feluri de mâncare tradițională. 

Datele arată că cele mai multe feluri de mâncare tradițională sunt comandate în  București, Brașov, Constanța, Cluj-Napoca și Iași.  

De altfel, prânzul este masa la care românii preferă mâncarea de acest fel, cele mai multe comenzi pentru astfel de preparate sunt făcute între orele 11:00 – 13 :00. Ziua din săptămână în care românii simt cel mai mult nevoia de mâncare cu specific românesc este vinerea. 

De Ziua Națională, românii pot să aleagă din mai multe tipuri de mâncare tradițională. De cele mai multe ori, de 1 Decembrie, românii sărbătoresc cu sarmale, mici, cârnați sau fasole cu ciolan. 

Pe 1 Decembrie este sărbătorită Marea Unire de la 1918. În această zi a fost convocată, la Alba Iulia, Adunarea Naţională a Românilor și a fost votată în unanimitate Hotărârea de unire necondiţionată a Transilvaniei cu România.

Ziua Națională a României a fost stabilită pe data de 1 decembrie imediat după Revoluție, prin Legea nr. 10 din 31 iulie 1990. Potrivit actului normativ,  Ziua Națională este și o sărbătoare publică și zi liberă pentru toți angajații.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite