Imagini cu SUV-ul Bigster de la Dacia | VIDEO

0
Publicat:

La trei ani de la prezentarea conceptului, Bigster a fost surprins camuflat în timpul unor teste de drum, iar publicația largus.fr a apreciat că asemănările de stil cu noul Duster sunt evidente.

Concret, Bigster are un design foarte aproape de cel al conceptului 2021, așa cum a promis Alejandro Mesonero-Romano, șeful designului Dacia la acea vreme. Ca motorizare Bigster va dispune de un propulsor 1.2 Tce, iar versiunea hibridă va fi echipată cu un motor 1.8 E-Techcare care utilizează ciclul Atkinson, dar și cu motoare electrice inovative. Motoarele electrice sunt unele cu flux axial, proiectate de compania franceză Whylot, și se remarcă prin dimensiunile foarte reduse. În plus, reușesc să reducă consumul de energie cu 20-30%.

Pentru a pune la punct propulsorul 1.8 E-Tech, compania Whylot, care este este deținută într-un procent de 21% de Renault, a depus aproape douăzeci de brevete din toamna anului 2022 și până în prezent. Până acum, tehnologia fluxului axial la motoarele electrice era folosită într-un mod foarte limitat, cu o piață extrem de restrânsă. Din cauza costului foarte ridicat, un astfel de motor a fost montat doar în vehiculele sport de ultimă generație, cum ar fi LaFerrari.

AutoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite