Când apare varianta electrică a Daciei Sandero

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacia Sandero va avea o versiune electrică, iar acest lucru se va întâmpla, cel mai probabil, la schimbarea acestei variante, adică atunci când cel mai popular model Dacia va ajunge la a patra generație, a spus Denis le Vot, CEO al Dacia, citat de Automotive News.

Sandero va avea și variantă electrică, în final
Sandero va avea și variantă electrică, în final

„Viitoarea generație Sandero va fi o mașină de amploare”, a spus Denis Le Vot, adăugând că versiunea electrică va beneficia de experiența pe care grupul Renault o acumulează în dezvoltarea de mașini electrice de clasă mică precum Renault 5 (lansată la Geneva) și viitorul SUV mic Renault 4. Dacia Sandero va avea o versiune electrică în 2027 sau 2028, a spus Denis le Vot. 

Le Vot a mai declarat că nu s-a decis încă dacă Dacia vă rămâne în segmentul A (minicar) și după ce se încheie ciclul de viață al electricei Spring, produsă în China. El a mai spus că și Dacia ar avea de câștigat de pe urma faptului că Renault dezvoltă Twingo EV, care va costa de la sub 20.000 de euro și va fi produs în Europa, arată hotnews.ro. „Aici nu este vorba despre segmentul A sau B, ci despre a aduce pe piață electromobilitate la prețuri acceptabile”.

Sandero și-a găsit anul trecut 235.000 de clienți în Europa, dintre care 10.000 în România, unde vânzările au crescut cu 17%. Sandero costă de la aproximativ 13.000 de euro în Europa.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite