Chinezii de la Leapmotor, gata să „ucidă“ Dacia Spring

0
Publicat:

Chinezii de la Leapmotor vor construi vehicule electrice cu preţuri accesibile la uzina Tychy din Polonia a partenerului Stellantis, iar modelul, o citadină, este concurent direct al Daciei Spring. 

Captură Leapmotor
Captură Leapmotor

Producţia maşinii electrice mici T03 a Leapmotor ar putea începe înainte de sfârşitul lunii iunie, utilizând tehnica SKD, care implică transformarea kiturilor parţial asamblate în vehicule finite, conform Reuters. Leapmotor a ales fabrica din Polonia a partenerului său Stellantis, în cadrul unei companii mixte convenită anul trecut.

Cu o autonomie de 280 de kilometri, T03 este deja importat pe unele pieţe europene, inclusiv Franţa, cu preţuri începând de la aproximativ 20.000 de euro.

Producătorii de automobile chinezi aduc în Europa o serie de modele de vehicule electrice cu costuri mai mici, ceea ce a stimulat o cursă a producătorilor de automobile europeni pentru a dezvolta vehicule electrice mai accesibile.

Tensiunile comerciale sunt mari între China și Uniunea Europeană, care investighează dacă producătorii chinezi de vehicule electrice beneficiază de subvenții guvernamentale incorecte. Pe de altă parte, producătorii chinezi caută să construiască fabrici de asamblare în Europa. BYD, de exemplu, a anunțat că va construi o fabrică în Ungaria, în timp ce rivalul Chery Auto evaluează opțiuni pentru o investiție similară, inclusiv în Italia și în Spania.

AutoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite