Cum arată și ce dotări are cel mai scump Duster din lume. Costă peste 52.000 de euro FOTO

0
Publicat:

O companie din Germania specializată de peste un deceniu în modificări spectaculoase de automobile vinde, din această lună, pe site-ul său oficial, cel mai scump model de Dacia Duster modificat vreodată. Carpoint este, în acelaşi timp, cel mai mare importator al mărcii Dacia în Germania.

Modelul are zeci de modificări FOTO Carpoint
Modelul are zeci de modificări FOTO Carpoint

De la începutul lunii decembrie, Carpoint oferă la vânzare cel mai scump Duster din lume, al cărui preţ este de nu mai puțin de 52.323 de euro. Specialiştii germani de la Carpoint au adus numeroase modificări modelulului special, ce poartă numele Dacia Duster TCe 150 EDC 2WD Monster Edition și are un design foarte agresiv, cu o folie specială aplicată pe toată suprafața caroseriei.

Iată câteva dintre dotările speciale ale celui mai scump Duster de pe glob: sistem de sunet Ground Zero cu șase difuzoare, subwoofer 2100 wați, amplificator de putere 2600 wați; sistem de evacuare sport duplex din oțel inoxidabil; jante Ronal de 20 inchi din aluminiu, vopsite în galben cu o pulbere specială; amortizoare personalizate; iluminare sub caroserie; plafon ce imită un cer înstelat; iluminare ambientală; scaune din piele; praguri din oțel inoxidabil.

Modelul de Duster modificat spectaculos de către nemții de la Carpoint mai are, printre altele, scaune față încălzite, climatizare automată, cutie de viteze automată, motor de 1.332 centimetri cubi, 171 cai-putere și un consum mixt de benzină de 5,4 litri/100 kilometri.

Aceeași companie mai vinde pe site-ul său un alt model foarte scump din gama Dacia Duster, model ce are de asemenea zeci de modificări făcute de către specialiștii germani și poartă numele Dacia Duster TCe 150 4WD Carpoint Off-Road Edition. Mașina costă 49.554 euro, având motorizare tot pe benzină, însă mai puțini cai-putere: 150.

La polul opus, cea mai ieftină mașină din gama Dacia vândută pe site-ul celor de la Carpoint este un Logan MCV de 1,6 litri fabricat în 2007, cu 255.000 de kilometri la bord, și care costă 1.990 euro.

În Germania, țară a cărei piață este dominată de oferta în segmentul C, Dacia a înregistrat în 2022 o creștere cu 50% a vânzărilor sale față de anul precedent, acestea ajungând la 60.300 de autoturisme.

În premieră, cota de piață a mărcii a depășit 5% în segmentul automobilelor vândute către persoane fizice. Astfel, Dacia a ajuns să ocupe locul al șaselea în clasamentul vânzărilor de autoturisme din Germania către clienții particulari.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite