9 tehnici pentru reducerea stresului, dovedite clinic de un psihoterapeut american

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alison Darcy, psihoterapeut şi lector la Universitatea Stanford, este de părere că stresul trebuie acceptat şi lucrat cu emoţia care îl provoacă, pentru a nu-l lăsa să vă copleşească. Specialistul recomandă 9 modalităţi dovedite clinic că menţin anxietatea provocată de stres în parametri normali.

Stresul este resimţit de fiecare persoană în parte în mod diferit. Deşi există mai multe modalităţi de a diminua această stare, psihologii sunt de părere că efectul lui poate fi diminuat atunci când oamenii înţeleg cum să lucreze cu emoţia, nu împotriva ei, scrie popsugar.com. „Totul începe cu recunoaşterea modului în care vă ajută această emoţie. Lucraţi cu ea în loc să îi permiteţi să vă copleşească“, spune dr. Alison Darcy, psihoterapeut şi lector la Universitatea Stanford.

Dr. Darcy a împărtăşit mai multe modalităţi dovedite clinic că menţin stresul în parametri normali, amintind că repetiţia zilnică este cheia spre rezultate clare.

Păstrarea unui jurnal

Păstrarea unui jurnal zilnic aduce beneficii uriaşe. Prin exprimarea trăirilor se poate reduce stresul şi se îmbunătăţeşte somnul. Scrierea vă face să reflectaţi, ceea ce aduce claritatea mintală.

Vizionarea unui film

Una dintre cele mai bune modalităţi de a scădea nivelul stresului este să mergi la teatru sau la cinema singur. Nu vi se permite să vorbiţi şi trebuie să închideţi telefonul. Mediul perfect pentru a vă linişti mintea.

Yoga

Chiar dacă nu sunteţi fanul acestui tip de mişcare, nu puteţi nega efectele sale în ceea ce priveşte scăderea nivelului de stres. O oră de yoga vă va ajuta să vă reconectaţi şi să uitaţi de lucrurile care vă cresc nivelul de stres.

Discutaţi cu un prieten

Relaxarea nu înseamnă nepărat singurătate. Este extrem de util să vorbeşti cu prietenii în momentele grele, aşa că nu ar fi rău să îţi faci un obicei din asta. Chiar şi un apel rapid când eşti în drum spre casă va echilibra nivelul de stres.

Cărţile de colorat pentru adulţi

Coloratul vă ajută să îndepărtaţi starea de stres. Vă direcţionează atenţia asupra activităţii, iar factorul de nostalgie este un plus mental. Încercaţi cărţile de colorat pentru adulţi.

Curăţenia

Curăţenia ar putea fi ultimul lucrul pe care v-aţi dori să-l faceţi atunci când ajungeţi acasă, dar este un important ameliorator al stresului. Pe lângă faptul că veţi crea un mediu mai curat, vă veţi limpezi şi mintea.

Muzica

Când a fost ultima dată când aţi ascultat muzică fără nicio distragere a atenţiei? Opriţi telefonul şi ascultaţi playlist-ul preferat.

Priviţi pe fereastră

Pregătiţi-vă o ceaşcă de ceai şi luaţi un loc la fereastră. Priviţi afară şi eliberaţi-vă de gândurile care vă neliniştesc. Acest lucru vă permite să reflectaţi şi să vedeţi în perspectivă.

Râsul

Râsul reduce tensiunea instant şi este un stimulator puternic al sistemului imunitar. Înconjuraţi-vă de oameni care iubesc distracţia sau pur şi simplu vizualizaţi videoclipuri amuzante de pe internet.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite