Violatorul Dani Alves trăiește coșmarul vieții: Decizia tribunalului de la Barcelona

0
Publicat:

Dani Alves, fostul jucător al naţionalei de fotbal a Braziliei, încarcerat din luna ianuarie după ce a fost acuzat de viol, va fi deferit justiţiei spaniole, existând suficiente "indicii raţionale" pentru a justifica deschiderea unui proces, scrie ziarul Le Parisien.

Dani Alves, pe banca de rezerve la Mondialul din Qatar, în 2022. FOTO: Arhiva Adevărul
Dani Alves, pe banca de rezerve la Mondialul din Qatar, în 2022. FOTO: Arhiva Adevărul

Fundaşul în vârstă de 40 de ani este acuzat de o tânără că a violat-o la sfârşitul lui decembrie în toaletele unei discoteci la modă din Barcelona.

Înalta Curte din Barcelona a confirmat ordonanţa stabilit la finalul anchetei şi a decis trimiterea în judecată a brazilianului, care este încarcerat din 20 ianuarie la penitenciarul Brians 2, din regiunea Barcelona.

Declaraţiile victimei şi ale martorilor, precum şi opiniile experţilor, constituie probe suficiente pentru a-l trimite în judecată pe fostul fotbalist de la FC Barcelona şi PSG pentru infracţiunea de agresiune sexuală, categorie penală care include violul în Spania.

"La ora actuală, considerăm că există suficiente indicii raţionale pentru a accepta deschiderea procesului în termenele solicitate de ministerul public şi de acuzarea privată", se arată în ordonanţă.

Acuzarea şi ministerul public au acum la dispoziţie cinci zile lucrătoare pentru a-şi prezenta concluziile. Împotriva brazilianului ar urma să fie solicitată o pedeapsă cu închisoarea de la 8 la 10 ani. Apărarea insistă asupra caracterului consensual al relaţiei şi consideră că principiul prezumţiei de nevinovăţie a fost încălcat având în vedere mediatizarea răsunătoare a cazului.

Avocata lui Alves cere chiar anularea procedurii şi clasarea. Data procesului va fi stabilită ulterior.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite