Dani Alves, viața ruinată pentru viol: S-a aflat câți de închisoare riscă în Spania

0
Publicat:

Fotbalistul brazilian, Dani Alves, acuzat de o tânără că ar fi violat-o la finele lunii decembrie, va fi judecat pentru agresiune sexuală, categorie penală care cuprinde violul în Spania, a confirmat, luni, tribunalul superior din Catalonia, citat de AFP.

Dani Alves, fost internațional brazilian
Dani Alves, fost internațional brazilian

Data procesului nu a fost încă fixată, a precizat tribunalul, adăugând că acuzaţiile la adresa fostului fundaş lateral al echipelor FC Barcelona şi Paris Saint-Germain, vor fi aceleaşi cu cele menţionate în anchetă, respectiv "un delict de agresiune sexuală".

Conform presei spaniole, judecătorul de instrucţie responsabil cu ancheta l-a convocat pe fotbalistul de 40 de ani, miercuri, pentru o audiere, pentru a-l notifica în legătură cu procesul. De asemenea, a fost stabilită o cauţiune de 150.000 de euro, care n-are ca scop o ieşire din închisoare, ci reprezintă "o garanţie" pentru acoperirea eventualelor prejudicii.

Acelaşi judecător a respins de două ori cererea de punerea în libertate a jucătorului, invocând "riscul ridicat de fugă" al lui Dani Alves legat de pedeapsa mare care îi poate fi impusă în acest caz, întrucât "indiciile clare" care îl incriminează şi mijloacele sale financiare mari i-ar putea permite să părăsească Spania în orice moment. Fără circumstanţe agravante, jucătorul riscă o pedeapsă care poate ajunge până la 12 ani de închisoare.

Dani Alves a afirmat în numeroase rânduri că este nevinovat. El a repetat că relaţia sexuală pe care a avut-o cu o tânără în acea discotecă a fost una consimţită. Fundaşul în vârstă de 40 de ani este acuzat de o tânără că a violat-o la sfârşitul lui decembrie în toaletele unei discoteci la modă din Barcelona. El a fost arestat preventiv pe 20 ianuarie din cauza unui "risc ridicat de fugă" în Brazilia, care, în general, nu îşi extrădează cetăţenii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite