Rezultat mare pentru Dan Petrescu. Jeonbuk e în finala Cupei Coreei de Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jeonbuk, echipa lui Dan Petrescu, s-a calificat în finala Cupei Coreei de Sud. Dacă va câștiga trofeul, va juca în Liga Campionilor Asiei.

Dan Petrescu o antrenează pe Jeonbuk după plecarea de la CFR Cluj. Foto Sportpictures
Dan Petrescu o antrenează pe Jeonbuk după plecarea de la CFR Cluj. Foto Sportpictures

Aflată pe locul 4 în play-off-ul primei ligi din Coreea de Sud, Jeonbuk este calificată și in finala Cupei. Azi, trupa lui Dan Petrescu a obținut o victorie categorică, 3-1, cu Incheon și peste 3 zile joacă ultimul act al competiției.

Formația lui Dan Petrescu a deschis scorul, prin Moon Seon-Min, în minutul 33, dar advarsarii au egalat după doar 6 minute. În repriza a doua, Jeonbuk a trecut din nou în avantaj. Paik Seung-Ho a făcut 2-1 în minutul 62, iar defensiva elevilor antrenorului român a rezistat până la final. Mai mult, în minutele de prelungiri, Park-Jae-Yong a făcut 3-1, din penalty.

În finală, pe 4 noiembrie, Jeonbuk o va înfrunta pe Pohang Steelers, care a trecut în cealaltă semifinală de Jeju United, cu 4-3 la loviturile de departajare (1-1 după prelungiri). Jeonbuk are cinci cupe în palmares (2000, 2003, 2005, 2020, 2022), fiind deţinătoarea trofeului. Pohang a câştigat de patru ori Cupa Coreei de Sud, ultima oară în 2013. Câștigătoarea partidei se va califica pentru următorul sezon al Ligii Campionilor Asiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite