Dan Petrescu, sub tirul coreenilor. Criticat dur pentru jocul jalnic, chiar și după o victorie VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Petrescu a obținut o victorie în Liga Campionilor Asiei, 2-1 acasă cu Kitchee, din Hong Kong și se părea că a adus echipa pe drumul cel bun, după cinci meciuri fără succes în campionat (3 egaluri și două înfrângeri). Însă presa sud-coreeană nu-l menajează pe antrenorul român, pentru „jocul frustrant care pare să accelereze criza”.

Jeonbuk a căzut pe locul 6 în campionat, prilej pentru jurnaliștii coreeni să tragă un semnal de alarmă. ”A jucat slab în ultima vreme. Se răspândește criza, apare perspectiva de a cădea în a doua jumătate a clasamentului pentru prima oară de la fondarea clubului”, scrie cotidianul Chosun. Ziariștii acceptă că lipsesc cinci jucători-cheie, selectați la națională pentru Jocurile Asiatice, dar chiar și ținând cont de acest lucru tot nu poate fi explicată o asemenea prestație.

Dan Petrescu a ieșit cu explicații, dând vina pe lipsa fotbaliștilor și pe calendarul încărcat. „Și unor echipe ca Manchester City și Barcelona le-ar fi greu să acopere absența a cinci titulari. E dificil să găsești o soluție într-un calendar atât de încărcat. Când am venit la club, era un atacant extraordinar, Cho Gue-sung, dar l-am pierdut, s-a transferat. Din nou, nu e ușor de înlocuit.

Dan Petrescu e luat în vizor de presa sud-coreeană. Foto Sportpictures
Dan Petrescu e luat în vizor de presa sud-coreeană. Foto Sportpictures

Situația actuală e complicată, trebuie să se țină cont de toate detaliile". Dan Petrescu crede că criza de la echipa sa e pe cale să se încheie: ”Jucătorii simțeau presiunea, această victorie i-a trezit, li s-a luat o greutate de pe umeri. Un succes venit la timp pentru a reface moralul băieților”.

Bilanțul lui Dan Petrescu la Jeonbuk este de 14 meciuri, în care fostul antrenor al CFR Cluj a obținut 6 victorii, 4 egaluri, 4 înfrângeri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite