Reconstituirea traseului în urma căruia Michael Schumacher s-a accidentat şi a intrat în comă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michael Schumacher, septuplu campion mondial la Formula 1 FOTO Getty Images
Michael Schumacher, septuplu campion mondial la Formula 1 FOTO Getty Images

La 11 zile după episodul nefericit în care Michael Schumacher s-a accidentat pe pârtia de schi Marbel, din Franţa, şi a intrat în comă, a fost făcută reconstituirea traseului ales de pilotul de Formula 1.

Reconstituirea a fost realizată de un reporter CNN, pe baza imaginilor video filmate de camera de luat vederi pe care Michael Schumacher o purta în momentul accidentului. 

Ancheta făcută de procurori arată că normele de marcare a pârtiilor au fost respectate în staţiunea Meribel, că schiurile purtate de pilot nu au cauzat accidentul şi că acesta cobora cu o viteză normală pentru nivelul său în acest sport. 

Presupunerile înaintează ipoteza potrivit căreia sportivul ar fi schiat în afara pârtiei amenajate şi s-ar fi împiedicat de o piatră. De la episodul din 29 decembrie, Schumacher a fost operat de două ori, aflându-se în comă indusă, după ce a suferit multiple leziuni craniene.

Reconstituirea accidentului lui Schumacher. Pe ce traseu a mers fostul pilot de Formula 1

Citeşte şi:

Situaţie dramatică pentru Schumacher: un medic a explicat ce urmează pentru septuplul campion mondial la Formula 1

Michael Schumacher a ajuns la a 10-a zi în care se află în comă indusă, iar potrivit Heinz-Peter Moeke, şef de departament la urgenţe din cadrul spitalului din Hamburg, neamţul de 45 de ani poate rămâne în comă mult timp de acum încolo.

Michael Schumacher şi-a filmat propriul accident

Interesul mass-media din întreaga lume faţă de accidentul lui Schumacher este enorm, însă declaraţiile oficiale vin cu greu. Presa franceză şi cea germană încearcă să acopere golul cu informaţii pe surse, iar cei de la AFP au venit astăzi cu dezvăluiri interesante, legate pe camera pe care Schumi o purta pe cască în momentul accidentului.

Michael Schumacher şi-a făcut testamentul în urmă cu trei ani: „Nu mi-e frică de Formula 1, ci de lucrurile care ţi se pot întâmpla în viaţa de zi cu zi”

Averea fostului campion de Formula 1, Michael Schumacher, în valoare de circa 1 miliard de euro, are o destinaţie cât se poate de precisă, conform testamentului pe care pilotul l-a lăsat în urmă un trei ani.

Veşti oficiale despre starea lui Michael Schumacher, aflat în comă de opt zile, după o accidentare la schi

În urmă cu o săptămână şi o zi, Michael Schumacher a suferit o accidentare gravă pe pârtia de schi, din cauza căreia a ajuns la spital şi a intrat într-o comă indusă. Miercuri este programată, începând cu ora 12.00, conferinţa de presă în care se vor face publice rezultatele anchetei făcute în acest sens.

Cum funcţionează coma indusă în cazul lui Michael Schumacher

Pilotul german de Formula 1 Michael Schumacher a suferit un traumatism cranian sever într-un accident de schi, ajungând la spital în comă. Pentru a ajuta vindecarea, doctorii îl menţin pe Schumacher într-o comă indusă medical, scăzându-i şi temperatura corpului. Însă, de ce s-a ales această soluţie şi cum ajută coma indusă medical la vindecarea rănilor craniene?

Perfecţionistul Michael Schumacher şi viaţa la adrenalină maximă. Când s-a apucat germanul de schi

Cel mai titrat pilot din Formula 1 împlineşte astăzi 45 de ani, dar se află în comă indusă într-un spital din Grenoble. Nu „Marele Circ“ i-a pus viaţa în pericol, ci un grav accident petrecut la schi, o activitate recreaţională pe care Schumacher a învăţat-o în perioada în care era pilot de Formula 1.

Lumea fotbalului, alături de Michael Schumacher. Mesajul transmis de jucătorii lui Arsenal Londra

Prieteni, cunoscuţi, sportivi, dar şi suporteri din întreaga lume sunt alături de fostul pilot din Formula 1. Jucătorii lui Arsenal, în frunte cu germanul Podolski, au ţinut să-i trimită lui Schumi mesaje de încurajare

Mesajul familiei lui Michael Schumacher: „Este un luptător şi nu va ceda”

Familia fostului pilot de Formula 1, Michael Schumacher, a postat, joi, pe site-ul oficial al campionului, un mesaj de mulţumire tuturor persoanelor care şi-au exprimat susţinerea şi solidaritatea faţă de german, după accidentul de schi, informează BBC.

Starea de sănătate a lui Michael Schumacher este stabilă, dar critică

Starea de sănătatea a fostului pilot de Formula 1 Michael Schumacher (44 de ani) este stabilă, a declarat ataşatul de presă al acestuia. Schumacher este internat într-un spital din Grenoble, Franţa, unde a fost supus la două operaţii pe creier, după un grav accident de schi suferit duminică.

VIDEO Casca lui Schumacher s-a rupt în două la impactul cu o piatră. Dacă n-ar fi avut cască, murea pe loc, spun medicii

Starea pilotului de Formula 1 Michael Schumacher rămâne gravă, iar medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor sale de a rămâne în viaţă. Michael Schumacher a suferit, duminică, un grav accident la schi, în Alpii Francezi.

Merkel a fost „complet bulversată” de ştirea accidentului suferit Michael Schumacher

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a fost`„complet bulversată” în urma aflării ştirii că fostul campion de Formula 1, Michael Schumacher, a suferit un grav accident de schi.

Michael Schumacher „se luptă pentru viaţa sa“. La ce riscuri te expui când schiezi în afara pârtiilor amenajate

Michael Schumacher, multiplu campion mondial de Formula 1, a suferit duminică dimineaţa un grav accident la schi, într-o staţiune din Franţa. Acesta a căutat senzaţii puternice, lucru deloc surprinzător la fostul mare pilot german, pe o pârtie neamenajată. Schumacher  a căzut lovindu-se cu capul de o piatră, iar în prezent este în comă indusă, şi, potrivit declaraţiilor medicilor, „se luptă pentru viaţa sa“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite