Starea de sănătate a lui Michael Schumacher este stabilă, dar critică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Starea de sănătatea a fostului pilot de Formula 1 Michael Schumacher (44 de ani) este stabilă, a declarat ataşatul de presă al acestuia. Schumacher este internat într-un spital din Grenoble, Franţa, unde a fost supus la două operaţii pe creier, după un grav accident de schi suferit duminică.

Sabine Kehm, ataşatul de presă al fostului pilot, a declarat, miercuri, că starea acestuia este stabilă, dar în continuare critică. 

Înconjurată de o mulţime de reporteri, la Spitalul Universitar din Grenoble, unde Schumacher este internat la terapie intensivă, în comă indusă, Sabine Kehm a oferit presei un scurt mesaj. Şi o veste „bună”. 

Potrivit jurnaliştilor de la L'Equipe, prezenţi la faţa locului, Kehm a transmis câteva informaţii, puţine, dar optimiste, repetate în germană şi franceză: „Michael este în continuare atent monitorizat, dar cel mai important lucru este acela că starea sa pare a se fi stabilizat, la fel cum a fost şi pe durata nopţii. Aceasta este practic vestea bună. Vom ţine o conferinţă de presă doar când vor exista schimbări ale stării sale de sănătate". 

În plus, BBC susţine că medicii de la spitalul francez nu pot să prognozeze evoluţia ulterioară a stării de sănătate a fostului pilot de Formula 1, pentru următoarele zile sau luni. 

Dar că este posibil, din punct de vedere medical, ca cineva să-şi revină complet, chiar dacă s-a aflat în comă indusă timp de mai multe săptămâni.  

Michael Schumacher este internat la Centrul Medical Universitar (CHU) din Grenoble după ce a suferit un traumatism craniuan sever într-un accident de schi în Alpii francezi. El a fost supus la două operaţii pe creier, pentru reducerea presiunii intracraniene. Medicii l-au pus în coma indusă pentru stabilizare.

Într-o conferinţă de presă susţinută marţi, conducerea spitalului a anunţat că starea lui Schumacher s-a ameliorat puţin, dar nu este încă în afara pericolului.

Potrivit unui membru al echipajelor de salvare, citat de Bild, atunci când echipajul a ajuns la locul accidentului, „casca lui Schumacher era ruptă şi se vedea mult sânge”. Medicii susţin că, dacă nu ar fi purtat casă, fostul pilot ar fi murit pe loc.

Citeşte şi:

Michael Schumacher „se luptă pentru viaţa sa“. La ce riscuri te expui când schiezi în afara pârtiilor amenajate

Michael Schumacher, multiplu campion mondial de Formula 1, a suferit duminică dimineaţa un grav accident la schi, într-o staţiune din Franţa. Acesta a căutat senzaţii puternice, lucru deloc surprinzător la fostul mare pilot german, pe o pârtie neamenajată. Schumacher  a căzut lovindu-se cu capul de o piatră, iar în prezent este în comă indusă, şi, potrivit declaraţiilor medicilor, „se luptă pentru viaţa sa“.

Medicii francezi susţin că starea de sănătate a lui Schumacher este gravă: fanii au aprins lumânări pentru german

Medicii francezi au confirmat că starea lui Michael Schumacher este gravă în urma operaţiei pe creier suferite după teribilul accident de schi, din staţiunea montană Merible din Alpii francezi. Potrivit doctorilor, fostul pilot de Formula 1 se află în comă indusă.

Merkel a fost „complet bulversată” de ştirea accidentului suferit Michael Schumacher

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a fost`„complet bulversată” în urma aflării ştirii că fostul campion de Formula 1, Michael Schumacher, a suferit un grav accident de schi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite