„Le Monde”: Arestarea lui Gigi Becali a fost influenţată de miza aderării României la Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Francezii susţin că există o legătură între condamnarea lui Becali şi aderarea României la Schengen FOTO Adevărul
Francezii susţin că există o legătură între condamnarea lui Becali şi aderarea României la Schengen FOTO Adevărul

Celebrul cotidian francez a publicat în ediţia electronică de marţi, 22 iunie, o ştire despre condamnarea lui Gigi Becali la închisoare, jurnaliştii francezi bănuind că există o legătură strânsă între arestarea patronului Stelei şi aşteptata aderare a României la spaţiul Schengen.

În articolul din "Le Monde" al cărui titlul este „Ciobanul Becali, împiedicat să iasă din România”, ziariştii francezi susţin ipoteza că presiunile făcute de Bruxelles asupra ţării noastre în privinţa aderării la Schengen au infleunţat decizia judecătorilor care l-au condamnat pe Becali. Mai precis, Uniunea Europeană a impus României condiţia ca justiţia să-şi facă treaba pentru ca ţara noastră să primească verde pentru aderare, iar patronul Stelei ar fi căzut victimă acestor presiuni.

„Justiţia română încearcă să demonstreze Comisiei Europene că funcţionează. Miza este mare: acesta este rezultatul mai multor rapoarte negative despre justiţie, care au întârziat aderarea României la spaţiul Schengen”, au scris jurnaliştii din Franţa.

MM dă asigurări că Steaua va fi condusă tot de Gigi

Managerul Stelei, Mihai Stoica, a menţionat la DigiSport că echipa va fi condusă tot de Gigi Becali, deşi el va sta pentru următorii trei ani în spatele gratiilor. „Valeriu Argăseală se va ocupa de partea administrativă, iar eu de partea sportivă. Punem în practică ceea ce Gigi va spune. Doar că vom comunica mai greu. Toate deciziile vor fi luate de Gigi. Oricum, Gigi nu ştiu dacă a fost o dată sau de două ori la antrenamente cu noi. El nu se ocupa cu asta. Venea la meciuri. Noi îi putem face viaţa mai frumoasă dacă avem rezultate foarte bune. Din respect pentru Gigi, am contramandat sărbătoarea titlului”, a comentat Stoica.

CITIŢI ŞI:

Gigi Becali a ratat o şansă la libertate. Senatul a respins legea graţierii

Ce a înţeles Giovanni Becali, după ce vărul lui a ajuns după gratii: „Decât sănătos şi sărac, mai bine la puşcărie“

VIDEO Presa, câinele de pază al porţii lui Gigi Becali. Reportaj în spatele camerelor de luat vederi

Becali, sfârşit de tranziţie (un articol semnat de Cătălin Striblea despre cum condamnarea lui Gigi Becali marchează sfârşitul tranziţiei în care România se regăseşte de peste 20 de ani)

Cât va executa Gigi Becali din pedeapsa de trei ani dictată în dosarul „Schimbul de terenuri”

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite