Free Gigi sau Gigi Becali Liber, paginile de Facebook pe care oamenii militează pentru eliberarea lui Gigi Becali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şi în zeghe şi cătuşe Becali strânge fanii la uşă. FOTO Adevărul
Şi în zeghe şi cătuşe Becali strânge fanii la uşă. FOTO Adevărul

Gigi Becali a ajuns la închisoare după ce a primit două pedepse cu suspendare. Este încă un motiv pentru fanii acestuia să renască mişcarea „Free Gigi“. Acum se desfăşoară pe Facebook cu mii de fani.

În acest moment sunt două pagini pentru susţinerea lui Gigi Becali: Free GIGI pentru fanii vechi ai mişcării de la prima arestare a lui Gigi Becali şi Gigi Becali Liber pentru cei care doresc să ofere un like şi un share până ce procurorii, judecătorii, gardienii sau poliţiştii se vor îndupleca să-l lase pe binefăcătorul patriei să plece acasă.

Paginile sunt „calde“, făcute chiar după ce a fost dată sentinţa în cazul în care Gigi Becali era judecat pentru schimbul de terenuri făcut în anii '90. Prima pagină este cea mai bogată în susţinători, peste 37.000 de oameni rezonează cu suferinţa lui Becali de a fi încarcerat. Cea de-a doua încearcă să ţină pasul şi plusează cu încă 33.000 de like-uri (ambele sunt în creştere rapidă). Atât de rapidă este creşterea, încât Facebook încă nu le-a calculat răspândirea sau oraşul în care sunt cei mai activi oameni.

Se pare că Gigi Becali face 3 ani de închisoare cu executare, în dosarul schimbului de terenuri. La câte case a construit pentru sinistraţi, merită oare? Haide să vedem câţi îl iubim! LIKE and SHARE la PAGINĂ! mesajul publicat pe pagina Gigi Becali Liber (am adăugat doar diacritice, fondatorii n-au avut drag de ele)

Mesajul este clar: orice faptă bună şterge una rea din istoria unui om. Sau, după cum suna o sintagmă din „Viaţa cu Louie“ (desene animate difuzate în anii '90 şi 2000), două rele fac o faptă bună, nu? Este un semn că nu există inundaţii suficient de mari câte case poate construi bunul samaritean Gigi Becali.

Fanii acestor pagini sunt activi, cel puţin prin like-uri. Unii mai şi comentează, alţii distribuie mesajele pe care le publică fondatorii. Cineva chiar a venit cu ideea ca Becali să iasă din închisoare şi să intre alţii, a oferit câteva sugestii. Ierarhie în hoţie, deci! Cei mai activi autori sunt cei de pe pagina Gigi Becali Liber, asta ca chestie de întrecere.

Până una-alta, Gigi Becali este la închisoare şi paginile de Facebook nu-l vor întoarce. Când a fost încarcerat prima dată, Becali a spus: „Barabas liber, Iisus pe cruce“, arătând cătuşele de la mâini. Se pare că uneori mai ajunge şi Barabas la închisoare.

Află mai multe despre condamnarea lui Gigi Becali:

Gigi Becali a ratat o şansă la libertate. Senatul a respins legea graţierii

Ce a înţeles Giovanni Becali, după ce vărul lui a ajuns după gratii: „Decât sănătos şi sărac, mai bine la puşcărie“

VIDEO Presa, câinele de pază al porţii lui Gigi Becali. Reportaj în spatele camerelor de luat vederi

Becali, sfârşit de tranziţie (un articol semnat de Cătălin Striblea despre cum condamnarea lui Gigi Becali marchează sfârşitul tranziţiei în care România se regăseşte de peste 20 de ani)

Cât va executa Gigi Becali din pedeapsa de trei ani dictată în dosarul „Schimbul de terenuri” 

Știri Interne



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite