Kelvin Kiptum, deținătorul recordului mondial la maraton, a murit în urma unui accident rutier

0
Publicat:

Kelvin Kiptum, deținătorul recordului mondial la maraton, și antrenorul său, Gervais Hakizimana, au murit duminică, 11 februarie, într-un accident rutier. O altă persoană ar fi fost transportată de urgență la spital, relatează The Guardian.

Kelvin Kiptum
Kelvin Kiptum a murit. Foto: Arhivă

Atletul kenyan, în vârstă de 24 de ani, care a câștigat în luna aprilie a anului trecut maratonul de la Londra cu al doilea timp din istorie, 2 ore, 1 minut şi 27 de secunde, ar fi pierdut controlul volanului în timp ce conducea în Kaptagat, în sud-vestul Kenyei, la ora locală 23.00. 

Premierul Kenyei, Raila Odinga, a fost printre cei care și-au prezentat omagiile, scriind pe X, fostul Twitter: „Vești devastatoare în timp ce plângem pierderea unui om remarcabil, Kelvin Kiptum, deținător al recordului mondial și simbol al atletismului kenyan. Împreună cu antrenorul său, au decedat în mod tragic într-un accident în această seară. Țara noastră plânge pierderea profundă a unui adevărat erou". 

De asemenea, și ministrul kenyan al Sportului, Ababu Namwamba, a transmis pe X: „Este devastator de revoltător! Kenya a pierdut o bijuterie specială. Nu mai am cuvinte". 

Între timp, președintele World Athlestics, Sebastian Coe, a afirmat că a fost „șocat și profund întristat” să afle de pierderea devastatoare a lui Kiptum și Hakizimana. 

„Un atlet incredibil care lasă o moștenire incredibilă, ne va lipsi foarte mult", a mai adăugat el. 

Liderul local al comitatului, Peter Mulinge, a spus pentru ziarul Nation că Kiptum a pierdut controlul vehiculului său și a lovit un copac înainte de a ajunge într-un șanț. 

Acesta a fost un accident în care a fost implicat Kelvin Kiptum, deținătorul recordului mondial la maraton, care se afla la volanul vehiculului său și avea la bord doi pasageri", a adăugat Mulinge. „Kiptum și Hakizimana au murit pe loc, iar cea de-a treia persoană a fost transportată de urgență la spitalul Racecourse din Eldoret". 

În luna octombrie a anului 2023, Kiptum a stabilit recordul mondial la maratonul de la Chicago, cu timpul de 2 ore și 35 de secunde. Recordul a fost ratificat în urmă cu o săptămână de World Atheltics. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite