Istorie la Maratonul Chicago: Kelvin Kiptum a doborât recordul mondial! Imaginile de la finish, fabuloase VIDEO

0
Publicat:

Sportul mondial ne oferă, periodic, niște performanțe colosale cu care avem norocul de a fi contemporani. Câștigarea celor 24 de trofee de Grand Slam de către magnificul Novak Djokovici (Serbia, 36 de ani) e un exemplu clar în acest sens. Astăzi, avem un alt moment fabulos, istoric pe care trebuie să-l savurăm din plin.

Kelvin Kiptum
Kelvin Kiptum

La Chicago, a fost doborât recordul mondial în proba regină a atletismului: maratonul (42,195 kilometri). După o cursă electrizantă, Kelvin Kiptum (23 de ani) a trecut linia de sosire în 2 ore, 35 de secunde. Urmează omologarea timpului înregistrat de către Federația Internațională de Atletism (IAAF), însă vorbim despre o simplă formalitate la acest nivel. Așadar, Kiptum tocmai a doborât recordul conaționalului său, Eliud Kipchoge (38 de ani). Până astăzi, când s-a încheiat cursa de la Chicago, Kipchoge, cel mai bun maratonist din istoria omenirii, avea cel mai bun timp în această probă: 2 ore, 1 minut, 09 secunde.

Revenind la Kelvin Kiptum, acesta e văzut acum drept principalul candidat pentru doborârea bornei de 2 ore în proba de maraton! Adică, un vis al omenirii! Legendarul Kipchoge a reușit așa ceva, la Viena, în 2019, însă timpul său (1 oră, 59 de minute și 40 de secunde) n-a fost omologat oficial, având în vedere că evenimentul n-a respectat normele IAAF din mai multe puncte de vedere.

Până să vedem cum va evolua cariera tânărului Kelvin Kiptum, noul deținător al recordului mondial în proba de maraton, e nevoie de o precizare ca să înțelegem și mai bine dimensiunea performanței sale de la Chicago. În medie, alergătorul din Kenya a parcurs fiecare kilometru în 2 minute, 51 de secunde! 90 la sută din oameni nu pot alerga un kilometru cu o asemenea viteză!

Având în vedere că a făcut o cursă fabuloasă, Kelvin Kiptum a trecut linia de sosire în extaz, de parcă tocmai se dăduse startul! Imaginile cu el fac deja înconjurul lumii și pot fi văzute mai jos:

Kiptum jpg

TIMPII CEI MAI BUNI ÎN PROBA DE MARATON (MASCULIN)

Kelvin Kiptum (Kenya) – 2 ore, 35 de secunde (Chicago 2023)

Eliud Kipchoge (Kenya) – 2 ore, 1 minut, 09 secunde (Berlin 2022)

Eliud Kipchoge (Kenya) – 2 ore, 1 minut, 39 de secunde (Berlin 2018)

Dennis Kimetto (Kenya) – 2 ore, 2 minute 57 de secunde (Berlin 2014)

Wilson Kipsang (Kenya) – 2 ore, 3 minute, 23 de secunde (Berlin 2013)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite