Injectată cu energie. Simona Halep, promisiune pentru viitor, după ce 9.000 de fani au lăcrimat alături de ea

0
0
Publicat:

Simona Halep a jucat din nou în România, după doi ani grei, în care a simțit gustul amar al unor probleme cu care nu credea vreodată că se va confrunta. Coșmarul dopajului a trecut, românca și-a reabilitat numele, mai rămâne să rezolve ecuația accidentării care nu-i dă pace. Semnele sunt bune, fosta lideră a clasamentului mondial acceptând să evolueze într-o partidă de gală, alături de două legende ale tenisului, Steffi Graf şi Andre Agassi, invitaţi de marcă ai Sports Festival de la Cluj-Napoca.

Simona Halep a simțit din nou dragostea publicului. Foto Facebook
Simona Halep a simțit din nou dragostea publicului. Foto Facebook

Cei trei, alături de Andrei Pavel, au produs magie în orașul ardelean, sâmbătă seară. Eleganța, nostalgia și multe râsete au fost ingredientele unui eveniment urmărit cu sufletul la gură de aproape 9.000 de fani în extaz. S-a jucat un tenis romantic, acela pe care îl etalau Steffi Graf și Andre Agassi în vremurile de glorie, înainte de intrarea în epoca robotizată de astăzi. Scorul nu contează, dar poate fi consemnat pentru pasionații de statistică: 8-4 în maxi-set pentru perechea română.

Cadouri speciale din partea organizatorilor

Seara a fost fantastică atât pentru că publicul român i-a putut vedea pe viu pe Steffi și pe Andre, dar mai ales pentru că au reîntâlnit-o pe Simona. A fost vorba despre iubire necondiționată, lacrimi și emoții, mai ales în timpul discursului sportivei care a dominat tenisul ani buni, al cărei nume a fost scandat minute întregi la scenă deschisă. Halep și Steffi Graf au fost recompensate de organizatori cu câte un uriaș aranjament floral care alcătuia numărul unu, asemănător celui primit de româncă în 2017, la Beijing, atunci când se înscăuna în premieră lider mondial.

„Ca de fiecare dată, am o primire deosebită aici la Cluj. A mers direct la inimă, mai ales după perioada prin care am trecut. Sunt bucuroasă să fiu din nou pe un teren de tenis. De-acum vorbim numai despre bine, despre bucuria de a juca tenis”, a spus Halep înainte de a juca, ovaționată de publicul care a luat cu asalt BT Arena din Cluj-Napoca, pentru a o vedea din nou pe Simona, dar și în premieră pe viu pe cele două legende convinse de organizatori să joace în meciul de gală, soții Steffi Graf și Andre Agassi.

Vor veni noi meciuri și noi victorii

„Vreau să vă mulțumesc din suflet. Astăzi sunt aici, bucuroasă să fiu din nou prezentă pe un teren de tenis, pentru a simți iubirea care mi-a lipsit în acești doi ani. Dar acum vreau să vorbim doar despre lucruri pozitive, despre bucuria de a fi pe teren, de a juca tenis. Mi-ați dat multă putere! Nu mă gândesc la retragere, nu vreau să sune a speech de retragere. Vreau să revin. Cu siguranță, voi face tot ce pot pentru a ne bucura din nou de niște meciuri, de niște victorii. Și pentru a vă avea alături. E cel mai frumos sentiment.

Vreau să mulțumesc și familiei, mereu prezentă aici pentru a mă susține. Vă mulțumesc foarte mult pentru toată susținerea din acești doi ani. Vorbesc despre acești doi ani fiindcă au fost doi ani grei. Haideți să ne bucurăm împreună!”, a spus Simona. Discursul sportivei i-a emoționat teribil atât pe fanii din tribune, cât și pe tatăl său, Stere Halep, care a izbucnit în lacrimi.

Agassi, amintiri cu Ilie Năstase

„Am avut șansa de a petrece ceva timp cu Simona în Las Vegas. Este, într-adevăr, ceva special în țara ei natală și, chiar dacă nu sunt foarte departe de România, este prima dată când vin. Mereu am fost entuziasmată să descopăr culturi și locuri noi. Toată lumea a fost foarte primitoare imediat ce am ajuns la hotel. Sunt foarte entuziasmată pentru seara asta”, a declarat Steffi Graf, completată de soțul ei, Andre Agassi: „Am multe amintiri cu Ilie (n.r. - Năstase). Foarte multe amintiri, de la vârsta de 7 ani, de când jucam în Las Vegas la turneul de tenis Alan King.

El obișnuia să joace tenis cu mine când aveam 7 ani! A fost întotdeauna cel mai prietenos dintre toți, dintre profesioniștii care veneau în oraș. Era foarte amabil cu copiii. Și m-a văzut că mă jucam pe teren pentru că tatăl meu mă aducea să joc în fața oamenilor, în fața profesioniștilor. Și a venit singur să intre pe teren și să joace cu mine! A fost o amintire foarte frumoasă.

Și apoi, în fiecare an după aceea, am făcut aproape o tradiție din asta. Deci aceasta este prima mea amintire despre Ilie. Stilul său este foarte puternic. Avea mâini excelente, sunt amintiri tari, de privit la televizor”. Cei doi soți nu au vrut să vină inițial în România, având prejudecăți legate de securitate în țara noastră, dar s-au convins că au luat până la urmă decizia corectă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite