Simona Halep, în galeria legendelor. Show la Cluj-Napoca, alături de Andre Agassi și Steffi Graf

0
Publicat:

Simona Halep a anunțat în urmă cu mai multă vreme că va participa la Sports Festival, de la Cluj-Napoca, unde astăzi se joacă un meci demonstrativ între fostele vedete ale tenisului mondial, Andre Agassi și Steffi Graf, și perechea formată din româncă și Andrei Pavel. Chiar dacă se luptă cu o accidentare și renunță la turnee unul după altul, fosta lideră mondială va fi pe teren la evenimentul din BT Arena.

Simona Halep va juca din nou în România, după mai bine de doi ani. Foto Facebook
Simona Halep va juca din nou în România, după mai bine de doi ani. Foto Facebook

La ultima apariție în presă, Simona Halep a recunoscut că problema sa la genunchi e una serioasă și a dezvăluit că nu știe când va putea juca din nou. Însă o va fac la Sports Festival, unde va evolua având în vedere că este vorba despre un meci demonstrativ, în care efortul fizic este incomparabil mai mic decât cel de la o partidă oficială. Va fi un show total, mai ales că biletele – care costă între 145 de lei și 1.500 de lei – s-au vândut în proporție de 95%, astfel că partida urmează să fie urmărită de circa 10.000 de spectatori.

Ea a ajuns vineri la Cluj-Napoca, unde a fost întâmpinată la aeroport de primarul proaspăt reales, Emil Boc. „Mă simt bine, mă bucur că am revenit la Cluj. Primirea este superbă. Nu sunt expert în dublu, am încredere în Andrei. Jucăm cu două legende ale tenisului și va fi ceva deosebit”, a declarat Simona Halep sosirea de la Cluj.

Vești bune de la Wimbledon

Simona Halep a primit o veste bună zilele trecute, având șanse mari de a primi un wildcard pentru al treilea turneu de Mare Șlem al anului, Wimbledon (1-14 iulie). Organizatorii competiției londoneze au anunțat că unul dintre criteriile de acordare a invitațiilor este reprezentat de performanțele sportivilor din trecut, capitol la care românca stă excelent. „Invitațiile sunt, de obicei, oferite în baza performanțelor anterioare la Wimbledon sau pentru a crește nivelul de interes britanic asupra competiției“, au postat responsabilii de la All England Cup, pe site-ul oficial. Anunțul oficial este așteptat pe 19 iunie.

Astfel, Simona Halep are toate motivele să spere că va primi wildcard, deoarece este fostă campioană pe iarba londoneză: în 2019, românca ridica trofeul, după o victorie excepțională în finala cu Serena Williams (6-2, 6-2). Ea a mai jucat alte două semifinale la All England Club (2014 și 2022), iar în alte două rânduri s-a oprit în sferturi (2016 și 2017).

Wimbledon, singurul turneu de Mare Șlem fără ”aranjamente”

Șansele Simonei de a primi un wildcard sunt destul de mari, mai ales că Wimbledon este singurul turneu major care nu e este implicat într-un parteneriat cu celelalte Grand Slam-uri în privința wildcard-urilor. La Australian Open, Roland Garros și US Open, două dintre invitații se duc către sportivii care provin din celelalte două țări între care s-a făcut acest pact (la AO sunt invitate o americancă și o franțuzoaică, de exemplu). Rămâne de văzut dacă Simona va fi 100% din punct de vedere fizic pentru a putea juca la prestigiosul turneu, dacă i se va oferi ocazia.

Duelul de gală dintre Simona Halep/Andrei Pavel și Steffi Graf/Andre Agassi are loc astăzi, de la ora 18.00 (în direct la Pro Arena și VOYO).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite