Hagi s-a prins că e groasă: Adevărul pe care a fost nevoit să-l rostească într-un final

0
Publicat:

Mulți cred și acum că echipele de care vor da Sepsi și Farul, Aktobe din Kazahstan și Flora Tallinn din Estonia, ar trebui să fie niște adversare cu care să n-avem mari probleme. Din păcate, realitatea ultimelor sezoane ne-a demonstrat că, la ce fotbal avem, „tremurăm“ cu oricine și putem pierde cu orice formație! De fapt, nu mai departe de acum doi ani, chiar FCSB a fost eliminată din turul II preliminar al Conference League, după o dublă cu Șahtior Karagandy. Care provine din același campionat cu Aktobe!

Gheorghe Hagi, manager Farul Constanța
Gheorghe Hagi, manager Farul Constanța

Acum, grupările cu care se vor duela Sepsi și Farul au și un avantaj important. Dacă la noi, campionatul abia a pornit la drum și am încheiat etapa a 4-a, în schimb, Aktobe și Flora Tallinn sunt în plină competiție în întrecerile lor interne. În Kazahstan, Aktobe e pe 3, după 18 etape, la patru puncte de liderul Ordabasy, în condițiile în care prima etapă s-a jucat în martie. În Estonia, situația e similară. Flora ocupă poziția a 2-a, la egalitate de puncte cu liderul Levadia, după 23 de runde. Și aici, prima etapă din intrecerea internă a fost programată în martie.

Așadar, Sepsi și Farul, care își reglează jocul din mers, vor da de niște adversare care sunt la turație maximă. Problema e și mai acută în cazul constănțenilor. Care, din păcate, sunt departe de forma arătată în stagiunea precedentă.

Iar când vedem ce spune, mai nou, până și Gheorghe Hagi (58 de ani), care se bătea cu pumnul în piept că avem forță, talent și potențial, e clar că dublele cu Aktobe și Flora Tallinn ne vor da mult de furcă. „Toate țările din Europa au progresat, dar noi, românii, am regresat! E un adevăr pe care trebuie să-l zicem“, a fost concluzia lui Hagi, după ce Farul a fost eliminată de Sheriff Tiraspol (Republica Moldova) și s-a chinuit în partidele cu Urartu (Armenia).

România în turul III preliminar din Conference League, manșa tur

Astăzi

Sepsi – Aktobe (Kazahstan) 20.00 Digi Sport 1

Farul – Flora Tallinn (Estonia) 20.30 Digi Sport 2, Prima Sport 1

FCSB – Nordsjaelland (Danemarca) 21.30 Pro TV

Meciurile retur se vor juca, joi, 17 august.

Iată de cine vor da formațiile românești, dacă vor avansa în play-off. Vorbim despre partidele decisive pentru intrarea în faza grupelor. Ele se vor juca pe 24 și 31 august:

*Farul – Învinsa confruntării Qarabag (Azerbaidjan) - HJK Helsinki (Finlanda)

*FCSB – Învingătoarea confruntării Sabah (Azerbaidjan) - Partizan (Serbia)

*Sepsi – Învingătoarea confruntării Bodo/Glimt (Norvegia) / Pyunik (Armenia)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite