Gică Popescu, cel mai mare critic al naționalei, pus cu botul pe labe de tricolori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gică Popescu, unul dintre marii jucători ai României, a fost și unul dintre cei mai mari critici ai naționalei în mandatul lui Edi Iordănescu. Performanța tricolorilor de la Euro 2024 l-a determinat pe fostul internațional să-și facă mea culpa și să-și reconsidere atitudinea față de prima reprezentativă.

Gică Popescu a avut puterea să aplaude performanța României de la Euro 2024. Foto Facebook
Gică Popescu a avut puterea să aplaude performanța României de la Euro 2024. Foto Facebook

La două zile de la eliminarea României, Gică Popescu a scris un text pe blog-ul personal, în care recunoaște că, ”la fel ca majoritatea suporterilor echipei naționale, recunosc că am fost sceptic înainte de turneul final și am preferat să nu mă pronunț cu privire la rezultatele din Germania. Nu aveam la ce să mă raportez, meciurile de pregătire le-am considerat neconcludente, iar actuala echipă nu mai participase la un turneu de un asemenea nivel”.

Nu am făcut nicio declarație pe toată perioada aventurii României la EURO, am decis că este mai bine să aștept desfășurarea tuturor jocurilor și să le urmăresc din postura de suporter, nu de analist sau de fost căpitan al echipei naționale”, a scris Gică Popescu.

Din critic, lăudător al naționalei

Fostul mare internațional spune în postarea lui că „dacă până acum eram unul dintre cei care criticau lipsa de atitudine a jucătorilor veniți la acțiunile echipei naționale, acum sunt unul dintre primii care salută curajul și determinarea arătate de tricolori. Acest lucru, precum și întoarcerea suporterilor către echipa națională, reprezintă cel mai mare câștig după participarea la Euro 2024”.

Gică Popescu e convins acum că atitudinea arătată de România la turneul final sunt baza unei noi ere în istoria naționalei: „Ne vom raporta la atitudinea din Germania și la calificarea de pe primul loc din grupă. Din acest punct, putem merge doar în sus, să creștem și să reușim și alte rezultate bune. Ștacheta a fost ridicată, la fel și așteptările, iar eu cred că această generație poate lega reușita de la European cu o calificare la un turneu final de Campionat Mondial”, a scris cel poreclit „Baciul”.

Mondialul din 2026, următorul obiectiv

„Această evoluție obligă, la rândul ei, la noi performanțe. Nu este ceva imposibil, a demonstrat-o în multe momente din cele 4 meciuri jucate în Germania, trebuie doar să continue pe aceeași linie. Așadar, primul obiectiv major e obligatoriu să fie Mondialul din 2026, de peste Ocean.

Ar fi păcat să pierdem ce s-a câștigat în aceste săptămâni extraordinare. Dincolo de atitudinea jucătorilor, sprijinul fabulos al suporterilor a fost peste orice au trăit generațiile anterioare la precedentele participări la turnee finale”, a mai punctat fostul căpitan al naționalei.

Gică Popescu, uimit de fanii României

Chiar dacă a trecut prin experiența Generației de Aur, care a scos pe străzi în țară zeci de mii de suporteri, Gică Popescu a rămas uluit de comportamentul fanilor României în Germania. „În 15 ani la echipa națională, eu nu am experimentat așa ceva și am fost uluit acum de prezența în număr atât de mare a suporterilor noștri.

E drept, astăzi e mult mai ușor să ajungi în tribune la un mondial sau un european decât era acum 30 de ani, însă asta nu ia nimic din meritele zecilor de mii de români care au ținut prima pagina a ziarelor prin sprijinul oferit jucătorilor și prin marea de galben care a umplut străzile și stadioanele din Munchen, Koln sau Frankfurt”, a mai scris acesta.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite