Emil Săndoi, „groparul“ naționalelor de tineret: Cum a catalogat Europeanul în care ne-am făcut de râs

0
Publicat:

Selecţionerul echipei naţionale de tineret, Emil Săndoi, a declarat că această ediţie a Campionatului European Under 21, găzduită de România şi Georgia, a fost o sărbătoare tristă a fotbalului românesc, ţinând cont că formaţia sa părăseşte competiţia din faza grupelor.

Sandoi jpg

"Toţi am aşteptat acest Campionat European, care cred eu că a avut o organizare ireproşabilă. Toţi ne doream să fie o sărbătoare a fotbalului românesc. Din păcate, acest Campionat European a fost o sărbătoare tristă a fotbalului românesc. Dar cred în acelaşi timp că avem multe de învăţat din acest turneu final", a afirmat Săndoi.

Referitor la meciul cu Croaţia, el a menţionat că deşi nu exista miză a simţit la jucătorii săi teamă şi precipitare.

"Cred că a fost o partidă echilibrată până în ultimele minute. Şi jocul nostru s-a ridicat azi la nivelul adversarului. Cred că am fost în creştere la această competiţie. Azi am avut momente bune, dar am simţit şi acea teamă, acea precipitare la acele oportunităţi în care puteam să facem diferenţa, plus aceste probleme la posesie pe care le-am văzut la echipă şi înainte de a veni eu", a explicat selecţionerul.

Emil Săndoi a lăsat să se înţeleagă că nu va mai continua la conducerea naţionalei de tineret, subliniind faptul că după fluierul de final al partidei Croaţiei contractul său cu FRF s-a încheiat.

"Mie mi se încheie contractul cu Federaţia Română de Fotbal. De fapt, s-a încheiat contractul la ultimul fluier al arbitrului. Dar dacă aş fi avut 10 de ani de contract cu FRF, nu cred că ar fi fost o problemă să încheiem dacă aveam o discuţie şi nu se mai dorea colaborarea cu mine. Din punct de vedere al selecţiei nu îmi reproşez absolut nimic. În rest, fiecare antrenor are să îşi reproşeze ceva. Poate n-am fost inspirat. Însă în momentul de faţă eu cred că am luat cei mai buni jucători din campionatul pentru turneul final", a precizat Săndoi.

Adevărul a prezentat aici o analiză amănunțită a rezultatelor îngrozitoare pe care le-a înregistrat Emil Săndoi, la U21, de-a lungul anilor, șocant fiind că un astfel de antrenor a fost instalat de administrația Burleanu la tineret pentru un Campionat European pe care l-am găzduit.

U21 2023 Logo jpg

Campionatul European U21, găzduit de Georgia și România, ultima etapă din faza grupelor

Grupa A (Tbilisi)

Țările de Jos – Georgia 1-1

Portugalia – Belgia 2-1

Clasament: 1. Georgia 5p, 2. Portugalia 4p, 3. Țările de Jos 3p, 4. Belgia 2p

Grupa B (București)

Croația – România 0-0

Spania – Ucraina 2-2

Clasament: 1. Spania 7p, 2. Ucraina 7p, 3. Croația 1p, 4. România 1p

Grupa C (Batumi, Kutaisi)

Astăzi, ora 19.00

Anglia – Germania TVR 1

Israel – Cehia TVR 2

Clasament: 1. Anglia 6p, 2. Cehia 3p, 3. Germania 1p, 4. Israel 1p

Grupa D (Cluj-Napoca)

Astăzi, ora 21.45

Elveția – Franța TVR 2

Italia – Norvegia TVR 1

Clasament: 1. Franța 6p, 2. Italia 3p, 3. Elveția 3p, 4. Norvegia 0p

Primele două clasate din fiecare serie vor merge în sferturi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite