Dan Petrescu, performanță de răsunet. E în „optimile” Ligii Campionilor Asiei

0
Publicat:

Dacă în campionatul Coreei de Sud lucrurile nu au stat atât de bine pentru Jeonbuk, care s-a clasat abia pe locul 4 în sezonul recent încheiat, Dan Petrescu are parte de bucurii în Liga Campionilor Asiei.

Dan Petrescu, mulțumit după victoria contra thailandezilor. Foto Facebook Jeonbuk
Dan Petrescu, mulțumit după victoria contra thailandezilor. Foto Facebook Jeonbuk

Antrenorul român s-a calificat cu formaţia sud-coreeană Jeonbuk Hyundai Motors în optimile de finală ale Ligii Campionilor Asiei la fotbal, miercuri, după ce a învins echipa thailandeză Bangkok United cu scorul de 3-2, pe teren propriu, la Jeonju, în ultimul său meci din Grupa F.

Oaspeţii au deschis scorul prin Wanchai Jarunongkran (4), dar Jeonbuk a egalat înainte de pauză, prin Seon-Min Moon (42). Dong-Jun Leea reuşit o dublă în decurs de câteva minute (76, 78), asigurând victoria gazdelor. Thailandezii au mai înscris o dată, pe final, prin Rungrath Poomchantuek (85).

A luat fața celor din Singapore și Hong Kong

Bangkok United, care era sigură de câştigarea grupei şi de calificarea în ”optimi”, a ocupat primul loc, cu 13 puncte, urmată de Jeonbuk, 12 puncte, Lion City (Singapore), 6 puncte, Kitchee (Hong Kong), 4 puncte.

În optimile de finală, pe lângă câştigătoarele grupelor, s-au calificat şi cele mai bune trei echipe de pe locurile secunde din fiecare conferinţă, Jeonbuk fiind a doua ca punctaj între acestea. Sud-coreenii aveau nevoie de un singur puncte pentru a fi siguri de calificare. Tragerea la sorţi pentru fazele eliminatorii (optimi, sferturi, semifinale) este programată pe 28 decembrie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite